Home Izdvojeno Poslušajte predavanje Mateja Perkova na temu planinarenja s djecom

Poslušajte predavanje Mateja Perkova na temu planinarenja s djecom

Zadnji vikend u veljači rezervirajte za online predavanje

PODIJELITE

U subotu 27. veljače će se u 12 sati održati online predavanje na Facebook stranici Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Gost predavanja je Matej Perkov, a tema “Planina mi je najdraža škola”.

Ovaj strastveni planinar govori kako je planinarenje najljepši hobi na svijetu. Nedavno je izdao knjigu pod nazivom “Planina mi je najdraža škola” i održat će predavanje na temu planinarenja s djecom.U svom izlaganju Matej će objasniti zašto je planinarenje odlična rekreacijska aktivnost koja pokreće ne samo klince, nego i cijelu obitelj, te koji su poučni elementi u ovom hobiju koji neminovno ljude motiviraju na putovanje u kojem će upoznati svoju domovinu. Klincima je svaka planina velika poput Himalaje, a svaki odlazak u prirodu avanturističko istraživanje u kojem mogu vidjeti i naučiti mnogo toga što je sastavni dio njihovog nastavnog gradiva u školama.“, opisuju predavanje iz Pučkog otvorenog učilišta.

U sklopu predavanja Matej će ukratko predstaviti svoju knjigu u kojoj će na 160 bogato ilustriranih stranica djeca i njihovi roditelji moći uživati u vrckavim tekstovima koji ih upoznaju s poviješću planinarstva, osnovnim stvarima koje treba znati o planinarskoj opremi, te koliko nam je važna prirodu koju moramo očuvati.

Matej Perkov je 37-godišnji visokogorski planinar koji je zavolio brda od malih nogu iako je iz ravničarske Podravine, te je obišao sve planine Hrvatske i sudjelovao u brojnim ekspedicijama. Održao je preko 200 predavanja u školama i vrtićima diljem Hrvatske, nastojeći mladima prenijeti avanturistički duh i ljubav prema planinama.