Home Izdvojeno PHOTO ZAGREB COUNTY Prema ocjenama stručnog žirija autorica najbolje fotografije je Anita...

PHOTO ZAGREB COUNTY Prema ocjenama stručnog žirija autorica najbolje fotografije je Anita Škoc iz Jastrebarskog

Po broju 'lajkova', drugo mjesto osvojila je fotografija snimljena u Donjem Hruševcu, autorice Nikoline Kuzmić i treće mjesto fotografija drvene kapele Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu autorice Ivane Capan

PODIJELITE

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizirala je fotografski natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije, pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj je bio namijenjen  svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri. Dodjela nagrada održana je danas uz nazočnost nagrađenih autora fotografija koje su oduševile stručni ocjenjivački sud Turističke zajednice Zagrebačke županije, ali i pratitelje društvenih mreža.

Foto: Mario Žilec

Tako je, prema ocjeni stručnog žirija najboljom fotografijom proglašena ona autorice Anite Škoc: ‘Japetić’.

– Fotografija je nastala 2020. godine prilikom jednog planinarskog uspona, a budući da sam i sama planinar u HPD-u Jastrebarsko. Htjela sam prikazati ljepotu jaskanskoga kraja i dočarati koliko je liijepo provesti odmor u prirodi naše županije. Fotografiram iz vlastitog gušta. Nikad do sad nisam dobila nagradu za svoj rad tako da su me zaista obuzele emocije kad su mi priopćili da je upravo moja fotografija odabrana – kazala je.

Nadalje, po broju ‘lajkova’ pobjedu je odnijela fotografija autorice Karle Lepesić snimljena u općini Dubravica, dok su drugo i treće mjesto odnijele autorice fotografija našeg Turopolja i Vukomeričkih Gorica: fotografija snimljena u Donjem Hruševcu, autorice Nikoline Kuzmić i treće mjesto fotografija drvene kapele Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu autorice Ivane Capan!

Foto: Ivana Capan/Nikolina Kuzmić

Kako je istaknula direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županiije, na taj način želi se utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža naše zelene i održive destinacije.

Ovim foto natječajem željeli smo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije te kroz objektiv svakog od nas istaknuti jedinstvene atribute određene destinacije onim što ju čini drugačijom od ostalih, autentičnom. Čestitke svim dobitnicima jer moram priznati, sigurno je  bilo teško  odlučiti se koja među njima budi najviše emocija – izjavila je prilikom dodjele nagrada direktorica TZZŽ Ivana Alilović.

Svrha natječaja bila je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.

Također, proglašeno je i najboljih deset fotografija po ocjeni stručnog žirija koje će se predstaviti i na prigodnoj izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije koristit će ih i u svrhu promocije destinacije.