Home Izdvojeno Otkazana je ovogodišnja proslava Jurjeva, Turopoljska kobasijada i Prvenstvo u pripremi kotlovine

Otkazana je ovogodišnja proslava Jurjeva, Turopoljska kobasijada i Prvenstvo u pripremi kotlovine

Sve ovo se trebalo odviti 26. travnja

PODIJELITE

Zanimljiva je ovo godina. Mnoge manifestacije, događaji i okupljanja već su otkazani, a sada je, nažalost, došao red i na manifestacije u organizaciji Plemenite općine turopoljske. Najavili su kako ove godine neće biti Jurjeva u Lukavcu, a ove godine neće se održati niti Turopoljska kobasijada, kao niti Prvenstvo u pripremi kotlovine Rotary kluba Velika Gorica. Sve ovo se trebalo odviti 26. travnja.

Osim toga, otkazano je i hodočašće Turopoljskog banderija u Lourdes te njihove druge aktivnosti planirane za travanj i svibanj. “O otkazivanju ovih programa obaviješteni su naši sponzori – Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Turistička zajednica GVG-a te Ministarstvo kulture kako bi po natječajima dobivena sredstva ostala u njihovim proračunima te se iskoristila u sada nužnije potrebe.”, napisao je župan, Juraj pl. Odrčić.

i planirane za travanj i svibanj. “O otkazivanju ovih programa obaviješteni su naši sponzori – Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Turistička zajednica GVG-a te Ministarstvo kulture kako bi po natječajima dobivena sredstva ostala u njihovim proračunima te se iskoristila u sada nužnije potrebe.”, napisao je župan, Juraj pl. Odrčić.

Iako velikih događanja neće biti, idući planirani program bit će predstavljanje knjige “Povijest Plemenite općine turopoljske”, autora Ivana Rožića, koje će također prilagoditi okolnostima.