Home Velikogoričani na djelu OŠ Kumičić u akciji prikupljanja školskog pribora za učenike u Petrinji

OŠ Kumičić u akciji prikupljanja školskog pribora za učenike u Petrinji

Akcija prikupljanja školskog pribora i potrepština za virtualnu nastavu trajat će od 25. do 28. siječnja

PODIJELITE

Volonterski klub OŠ Eugena Kumičića pokreće akciju prikupljanja pomoći za 402 učenika OŠ Mate Lovraka u Petrinji.

Naime, u suradnji s ravnateljicom Ankicom Krnjajić Magdić i učiteljicom Jasnom Anušić iz OŠ Mate Lovraka u Petrinji došli su do informacije kako bi od velike pomoći bila donacija novog školskog pribora.

Evo što im je potrebno…

Foto: Pixabay
  • olovke, gumice, šiljila, bojice, flomasteri, škare, ljepila, vodene boje, tempere, kistovi, bilježnice
  • slušalice za mobitel, manji zvučnici, miš za računalo, podložak za miš, društvene, edukativne ili didaktičke igre

– S obzirom na virtualnu nastavu, mišljenja smo da bi im sigurno dobro došle stvari poput slušalice za mobitel ili manjih zvučnika. Nadamo se da ćemo ovim sitnicama učenicima u Petrinji pokloniti barem malo veselja te im uljepšati školske trenutke u ovim danima kada su okruženi oštećenim domovima i uništenim stvarima – kazali su iz OŠ Eugena Kumičića.

Akcija prikupljanja gore navedenih stvari trajat će od ponedjeljka 25. siječnja do 28. siječnja 2021. U petak 29. siječnja volonteri će sve prikupljene stvari pakirati u vrećice za svakog pojedinog učenika, a vrećice će u danima nakon toga biti odvezene u Petrinju.

Uz to, iz OŠ Kumičić došli su na ideju da svaki učenik od prvog do četvrtog razreda uz koordinaciju svoje učiteljice, napiše ohrabrujuću rečenicu ili poruku podrške na papirić za učenike u Petrinji. U svaku vrećicu s donacijama bit će stavljena i ova jedna divna poruka naših učenika.