Home Gospodarstvo Odranska ulica u Lomnici od danas otvorena za promet

Odranska ulica u Lomnici od danas otvorena za promet

Vrijednost sklopljenih radova iznosi oko 7,5 milijuna kuna

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Završeni su radovi na rekonstrukciji Odranske ulice u Lomnici dužine 695 metara. Ovaj dio će sada biti sigurniji za sve sudionike u prometu, osobito pješake i bicikliste.

Radove je danas u društvu predsjednika MO Donja Lomnica Milivoja Dianeževića i direktora VG Komunalca Jurice Mihalja obišao gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– Ovo je deseto naselje koje je u nekoliko mjeseci dobilo nogostup, što je bitno poglavito zbog školske djece i svih sudionika prometa. Još nas u ponedjeljak ovdje očekuje tehnički pregled i samim time se ova cesta u potpunosti vraća u prometovanje – kazao je Ačkar.

Rekonstrukcija dovršena u roku 65 dana

Prometnica broji oko 5.000 kvadrata površine nove ceste, 3.200 kvadrata nove pješačko-biciklističke staze, 18 novih stupova, tijekom narednog tjedna doći će i 20 novih LED svjetiljaka. Dobila je 1.500 metara malih i 1.300 metara velikih rubnjaka.

Vrijednost sklopljenih radova iznosi oko 7,5 milijuna kuna (s PDV-om).

– Rekonstruirano je 695 metara nove prometnice s biciklističkom i pješačkom stazom. Radovi su završeni za samo 65 dana iako je predviđen rok bio 130 dana – kazao je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

I predsjednik MO Donja Lomnica Milivoj Dianežević izrazito je zadovoljan rekonstrukcijom, jer je ova cesta uvelike promijenila izgled naselja a spojila je i njihovu župu – Lomnicu, Gradiće i Petrovinu.