Home Politika Klub zastupnika SDP-a: Vrijeme je da se počne raditi i rješavati probleme!

Klub zastupnika SDP-a: Vrijeme je da se počne raditi i rješavati probleme!

Postojeći pročistač je zastario i potkapacitiran, te ekološki zaostao i se mora napraviti novi, a problem javnog prijevoza vraća se kao bumerang jer nije riješen prije izbora!

PODIJELITE

Klub zastupnika SDP-a danas je u prostorijama SDP-a održao tiskovnu konferenciju na temu održane konstitituirajuće sjednice Vijeća. Istaknuli su kako je vrijeme da se počne raditi, nakon što su službeno postali vijećnici.

– Sve ono što sam rekao tijekom kampanje kao kandidat za gradonačelnika, zaista ću govoriti i nakon izbora. Nadam se i vjerujem, da će aktualni gradonačelnik učiniti isto; ono što je obećavao i govorio tijekom kampanje, da će sada zaista realizirati – istaknuo je Ivo Jelušić.

Potpredsjednik Gradskog vijeća Ozren Robić obratio se uz par riječi, istaknuvši zahvalnost ali i čast na ukazanoj prilici, te apostrofirao kako će biti glas svih građana, kako bi svima bilo bolje nego do sada.

– Za mene kao čovjeka koji u Velikoj Gorici živi cijeli svoj život velika je čast što sam potpredsjednik Gradskog vijeća te se ujedno želim zahvaliti kolegama koji su mi dali povjerenje. S druge strane, osjećam veliku obavezu s obzirom da se radi o mandatu u kojem će se donositi vrlo značajne odluke koje će imati utjecaj na život naših Velikogoričana puno duži period.  – istaknuo je Ozren Robić.

O pročistaču i javnom prijevozu

Kako je tijekom kampanje isticao problem pročistača, tako je na današnjoj pressici ukazao na urgentnu potrebu riješavanja istog u Velikoj Gorici. Kako kaže, postojeći pročistač je zastario i potkapacitiran, te ekološki zaostao i mora se napraviti novi.

– Pročistač je bio najveća afera prošle godine u Hrvatskoj. Vladajući su upropastili natječaj i financijski značajnu investiciju, te ukoliko ga ne završe, postoji realna opasnost da ti novci propadnu. Nadalje, petnaest tisuća priključaka postat će bespredmetni, ukoliko se priključe a otpadna voda nema kuda. Rješenje nije spajanje na zagrebački pročistač! Ovaj problem mora se riješiti, kao i cijeli projekt aglomeracije. Tražimo od gradonačelnika da najkasnije do sljedeće sjednice Vijeća dostavi javnosti i vijećnicima informaciju o stanju ovog problema ali i načinu rješenja, zato je i biran da rješava probleme. Ako ne zna kako, spremni smo mu i pomoći – istaknuo je Jelušić.

Osvrnuo se i na problem javnog prijevoza te nove ponude ZET-a koja je vidno skuplja od prethodne.

– Do sada su vlast u Zagrebu i našem gradu obnašale sestrinske stranke, a sporni ugovor istekao je prije nešto više od godinu i pol dana. Problem se opet pojavljuje kao bumerang, jer nije riješen prije izbora. Prijedlog ove ponude nije uputila Tomaševićeva vlast, već prethodna, vlast s kojom su surađivali. Sami su sebi uputili loš prijedlog, eto kako vladaju HDZ i MB 365! Molimo gradonačelnika da se očituje na ovo što smo rekli i neka pobije ove tvrdnje koje smo izrekli – zaključio je Jelušić.