Home Gospodarstvo Nema više prepreka! Kreće se s izgradnjom dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti...

Nema više prepreka! Kreće se s izgradnjom dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak

Nakon nove evaluacije ponuda HAC je ponovno posao dao Colasu i Geotehnici, a na tu odluku ovoga puta nije pristigla niti jedna žalba

PODIJELITE

Hrvatske autoceste (HAC) objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas Hrvatska i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, o čemu smo prethodno izvještavali.

Na tu odluku nije pristigla niti jedna žalba te je prvotna odluka ostala na snazi. Riječ je o ponudi vrijednoj 281,34 milijuna kuna bez PDV-a koja je ekonomski najpovoljnija.

– Istekli su rokovi za žalbe, nema više nijedne pravne prepreke za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak! HAC će ovog tjedna potpisati ugovor za preostalih 11 km. Riječ je o 280 mil. kn + PDV vrijednom projektu koji će biti realiziran u roku 24 mjeseca. Uveden je i novi izlaz prema Petrinji, jer smo već započeli radove na novom mostu na rijeci Odri i ulazu u Sisak, u sklopu čega će se izgraditi „petrinjski spoj” – kazala je Željka Josić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju.

Podsjećamo, u veljači je Vlada usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje navedene autoceste, odnosno, dionice Lekenik-Sisak koja je duga 10,9 kilometara. Završetak ove dionice dio je projekta dugoročne revitalizacije područja Sisačko-moslavačke županije.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok za izvođenje radova na dionici Leskovac-čvor Sisak je 24 mjeseca.