Home Vijesti Nakon žalbi, ponovno odabrani isti izvođači za završetak autoceste do Siska

Nakon žalbi, ponovno odabrani isti izvođači za završetak autoceste do Siska

Cijena za dionicu od 10 kilometara je 281,33 milijuna kuna bez PDV-a

PODIJELITE

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas Hrvatska i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak. Riječ je o ponudi vrijednoj 281,34 milijuna kuna bez PDV-a koja je ekonomski najpovoljnija.

Podsjećamo, u veljači je Vlada usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje navedene autoceste, odnosno, dionice Lekenik-Sisak koja je duga 10,9 kilometara. Završetak ove dionice dio je projekta dugoročne revitalizacije područja Sisačko-moslavačke županije.

Nakon Zaključka je u ožujku raspisano javno nadmetanje na koje je pristiglo devet ponuda. Tada su odabrani Colas Hrvatska i Geotehnika s cijenom 281,33 milijuna kuna bez PDV-a. Na to je žalbu uložio Strabag i dao veću ponudu. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave je odluku o izboru Colas Hrvatska i Geotehnika poništila u prosincu te je HAC trebao platiti 100 tisuća kuna Strabagu za troškove.

S obzirom na to da se radilo o poništenju odluke o odabiru, ne i samog nadmetanja, ponovno su se evaluirale ponude. Sada je odabrano, kako smo naveli na početku teksta, da ipak radove izvode Colas Hrvatska i Geotehnika.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok za izvođenje radova na dionici Leskovac-čvor Sisak je 24 mjeseca.