Home Sport Četiri medalje za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica

Četiri medalje za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica

Atletska škola Maraton kluba nastupila je proteklog vikenda na dvoranskom atletskom Prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete s po osam natjecatelja u više disciplina

PODIJELITE
Foto: Maraton Klub VG/Facebook

Dvoransko atletsko Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje i mlađe kadete/kinje odvijalo se u dva dana proteklog vikenda, a kroz oba službena programa u ponudi je bio i miting za seniore u organizaciji Atletskog kluba Agram i Atletskog kluba Zagreb.

Na ovom natjecanju Atletska škola Maraton kluba nastupila je podjednako s po osam natjecatelja u više disciplina.

Prvog dana natjecanja (subota) ukupno je nastupilo 36 atletskih klubova i 272 natjecatelja iz Hrvatske. Što se tiče goričkih predstavnika, svakako treba istaknuti odličan nastup Tene Petračić na kadetskom PH koja je u beskompromisnom nastupu u disciplini 600 m i u izravnom duelu s Elenom Ban iz AK Kvarener Rijeka zauzela odlično 2. mjesto s osobnim rekordom od 1:38,26 min. U istoj disciplini njena sestra Tara Petračić s vremenom 1:46,12 min. zauzela je četrnaestu poziciju.

Na seniorskom miting natjecanju tog istog dana Nina Vuković dominirala je u disciplini 400 m koja s vremenom 56,25 s., uvjerljivo prva prolazi kroz cilj, ali i fenomenalno treće mjesto s ciljnim rezultatom od 58,36 s., za četiri godine mlađu Tenu Martinec. Ekipu u Klubu posebno je obradovao nastup i povratak Eme Vuković koja je 400 m istrčala za 59,97 s., što samo pokazuje o kakvom se talentu i borcu radi, znajući da je ovaj njen hvale vrijedan rezultat nastao nakon jedne neugodne sportske ozlijede i dugog oporavka. U disciplini od 400 m nastupila je još i Lucija Sever te ostvarila vrijeme 1:02,56 min i plasman na dvanaestu poziciju. Prvi dan natjecanja zaključili su Livia Debelić na 200 m gdje s vremenom od 27,85 s zauzima trinaesto mjesto, dok je u disciplini 400 m za seniore na mitingu nastupio Viktor Benedetti napravio rezultat od 56.46 s i plasirao se na devetu mjesto ukupnog poretka.

Drugog dana natjecanja (nedjelja), uz još jedan seniorski miting, na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje. Nastupilo je ukupno 403 atletičara iz 36 klubova Hrvatske. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica otvara nastup s Anjom Petračić na seniorskom mitingu u disciplini 800 m gdje ostvaruje rezultat 2:41.75 min., zauzimajući tako šesnaesto mjesto ukupnog poretka. Nakon toga slijedi odličan niz rezultata u disciplini na 200 m, gdje premoćno prvo mjesto pripada Nini Vuković, a svoje trke s fantastičnim rezultatima imale su: četveroplasirana Tena Martinec (25,99 s.), sedmoplasirana Ema Vuković (27,08 s.) i dvanaestoplasirana Lucija Sever (28,34 s.), ako ostvarene natjecateljske rezultate potkrijepimo činjenicom da su cure tek juniorke.

Viktor Benedetti u istoj disciplini 200 m za seniore ima ulazno vrijeme u cilj od 25,33 s., što mu je bilo dovoljno za dvanaesto mjesto muške konkurencije. Naposlijetku, vikend natjecanja Atletske škole zaokružili su mlađi kadeti Niko Kelava na 200 m i Jerko Cvetković u trci na 800 m. Niki je rezultat od 31,87s., bio dovoljan za plasman na devetnaesto mjesto, dok je Jerko u konačnici s vremenom 2:30,38 min., zauzeo visoku petu poziciju ukupnog poretka njegove discipline.