Home Izdvojeno Na traženje GČ Hrvatski velikani, Grad zatražio od goričke policije izvještaj o...

Na traženje GČ Hrvatski velikani, Grad zatražio od goričke policije izvještaj o stanju na Pleškoj i Branimirovoj

PODIJELITE
Foto: Facebook/GČ Hrvatski velikani

Gradska četvrt Hrvatski velikani uputila je Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i promet upit kojim se traži postava opreme za smirivanje prometa na dvjema lokacijama: Pleškoj ulici uz Gradski bazen te Ulici kneza Branimira. Iz GČ Hrvatski velikani također su tražili optimizaciju pješačkog semafora u zoni Eugena Kumičića.

“Nadamo se ŽURNOJ REAKCIJI Policijske postaje Velika Gorica jer su nesreće, izlijetanja s ceste, ozlijeđeni, a nažalost i poginuli gotovo svakodnevica na području Velike Gorice!”, objavili su iz Gradske četvrti Hrvatski velikani.

Iz upravnog odjela su Policijskoj postaji Velika Gorica uputili zahtjev za dostavom pisanoga stanja na dvjema lokacijama.

VG Komunalcu je izdano rješenje za optimizaciju semafora kod OŠ Eugena Kumičića, gdje će zeleno svjetlo za pješake u budućnosti trajati duže, nadamo se.

Upit Policijskoj postaji Velika Gorica GČ Hrvatski velikani objavila je na svojim društvenim mrežama. Dokument je datiran 20. rujna, potpisuje ga pročelnik upravnog odjela Dubravko Katulić, a mi ga donosimo u cijelosti:

“Ovaj Odjel primio je zahtjev GČ Hrvatski velikani kojim traže postavu opreme za smirivanje prometa na dvije lokacije, Pleška ulica uz Gradski bazen i Ulica kneza Branimira te optimizaciju pješačkog semafora na Zagrebačkoj ulici u zoni OŠ Eugen Kumičić.

Budući da smo ranije putem e-maila od GČ Hrvatski velikani zaprimili zahtjev vezano uz opremu za smirivanje prometa u Pleškoj ulici uz Gradski bazen isto smo Vam putem e-maila proslijedili odnosno tražili da sukladno Vašoj nadležnosti poduzmete radnje vezane uz nepoštivanje prometnih pravila i propisa i potvrdite istinitost takvih navoda GČ Hrvatski Velikani te nam pisanim putem dostavite stanje u prometu na predmetnoj lokaciji, a u cilju eventualnog poduzimanja daljnih mjera za povećanje stanja sigurnosti prometa ukoliko se pokaže opravdano temeljem Vašeg terenskog očevida.

Ovim putem molimo Vas isto i za lokaciju u Ulici kneza Branimira koju GČ Hrvatski velikani nije navela u zahtjevu koji smo primili putem e-maila već je navedena zahtjevom koji smo primili službeno poštom i koji se nalazi u prilogu ovoga dopisa.

Što se tiče pješačkog semafora na Zagrebačkoj ulici kod OŠ Eugena Kumičića i navoda vezanog uz kratko trajanje svjetla za pješake, ovim putem obavještavamo Vas i GČ Hrvatski velikani da je Grad Velika Gorica već ranije dao izraditi projektnu dokumentaciju za predmetno na što je ishođena suglasnost PP Velika Gorica sukladno zakonskim propisima te je izdano rješenje tvrtki VG Komunalac d.o.o. za izvođenje radova na terenu.”