Home Kultura Na putničkom terminalu izložba svečanih narodnih nošnji iz fundusa FA Turopolje

Na putničkom terminalu izložba svečanih narodnih nošnji iz fundusa FA Turopolje

PODIJELITE

Nastupom FA Turopolje otvorila se izložba svečanih narodnih nošnji Hrvatske iz fundusa FA Turopolje. Izložba je realizirana kao suradnja Međunarodne zračne luke Zagreb i Turističke zajednice grada Velike Gorice kao dio manifestacije Advent u Gorici, priopćila je TZVG.

Na otvorenju izložbe na putničkom terminalu nastupio je FA Turopolje s prigodnim programom i izazvao oduševljenje brojnih putnika.

Izložbom hrvatskih narodnih nošnji iz 19 i 20. stoljeća želimo na trenutak odvesti u prošlost, oživjeti naslijeđe naših predaka i prikazati samo maleni dio bogatstva i ljepote Hrvatske narodne baštine. Izložene narodne nošnje iz Turopolja, Splita, Like, Konavla, Ravnih Kotara, Vrlike, Bratine, Sisačke Posavine, Slavonije, Bizovca, Baranje, Krka nošene su tijekom različitih svečanosti, poput vjenčanja, krštenja, blagdana i svaka od njih priča svoju priču.

“Pozivamo vas da posjetite novotvorenu izložbu hrvatske narodne nošnje i na trenutak se vratite u prošlost”, javljaju iz MZLZ Franjo Tuđman.

‘Folklor je poput livade; pun šarenih cvjetova, ništa u njoj nije isto, sve je malo drugačije i još ljepše’, citira zračna luka folklorista i etnografa Zvonimira Ljevakovića.