Home Izdvojeno U Muzeju Turopolja počele uskršnje radionice

U Muzeju Turopolja počele uskršnje radionice

PODIJELITE

Svakog proljeća Muzej Turopolja organizira radionice vezane uz temu Uskrsa, a ove je godine to u suradnji s Volonterskim centrom Velika Gorica koji je, s obzirom na projekt, omogućio nabavku materijala potrebnih za radionice namijenjene osnovnoškolcima. Radionice su počele danas, trajat će do petka 23. ožujka, a djeca će na njima izrađivati ukrase vezane uz Uskrs.

– Za najmlađe (prvi i drugi razredi osnovne škole) osmišljene su jednostavnije radionice izrade uskršnjih motiva na stiropornim jajima (dodatni materijali: filc, pomponi, flomasteri, pribadače). Za djecu od trećeg do osmog razreda organizirane su radionice tradicijskog ukrašavanja jaja voskom. Po sirovim jajima djeca ispisuju tradicijske motive voskom, potom se jaja kuhaju u tekstilnim bojama. Vosak se u procesu kuhanja otapa, motivi ostaju – objasnili su u Muzeju.

Djeci i djelatnicima Muzeja pridružit će se i volonteri koji mogu slobodno doći na radionicu. Potrebno je samo javiti se na jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili na vcvg@zamisli.hr

– Volontersko mjesto uključuje pripremu radnog prostora i materijala, pomoć djeci pri rukovanju materijalima i izradi pisanica i upućivanje u tradicijsko ukrašavanje jaja – objasnili su u Volonterskom centru.

Radionice će trajati sat vremena i održavat će se svakog radnog dana od 10 i od 14 sati s tim da volonteri trebaju doći oko pola sata ranije.