Home Sport MK Velika Gorica dobitnik Nagrade za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije...

MK Velika Gorica dobitnik Nagrade za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu

PODIJELITE
Foto: MK Velika Gorica

Na danas održanoj skupštini Zagrebačke županije donesena je odluka o ovogodišnjim dobitnicima županijskih priznanja i nagrada koje Zagrebačka županija dodijeljuje svake godine povodom Dana županije.

Povelja Zagrebačke županije dodijelit će se Kući susreta Tabor, Centru za mladež Zaprešić, predsjedniku Rukometnog saveza Zagrebačke županije Miroslavu Iviću, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novaki, Obrtu za usluge, proizvodnju i trgovinu Glogoški i Udruzi “Plemićka mladež”.

Nagrada Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu dodijelit će se Maraton klubu Velika Gorica, Kulturno umjetničkom društvu “Pušća”, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Šenkovec i nastavnici biologije u Srednjoj školi Vrbovec Sanji Lugarić.

Razgovarali smo s tajnikom Maraton kluba Velika Gorica, Brunom Škrinjarićem koji je iznenađen i oduševljen što su ove godine upravo oni dobitnici vrijedne nagrade.

Bruno Škrinjarić, foto: eizg.hr

– I prije smo se prijavljivali. Sretni smo što smo ove godine dobili nagradu jer smo se ozbiljno pripremili za natječaj. Ove godine održali smo jubilarnu 25. Turopoljsku trku koja slavi četvrt stoljeća dugu tradiciju trčanja u Turopolju i kontinuitetom je jedna od najdužih polumaratonskih utrka u Hrvatskoj. Već 15 godina održavamo i Dječji jesenski kros.

MK Velika Gorica ove godine je uveo i dvije nove trke. U veljači je održana Prva Fašnička utrka, a u srpnju se održava 1. Sretna trka.

Maraton klub Velika Gorica osnovan je 2001. godine. Danas ima 110 članova, a većina su djeca od predškolske dobi do 18 godina. – U njih Klub najviše ulaže, oni su naš najveći pogon. Djeca sudjeluju na raznim natjecanjima među kojima su Hrvatska atletska liga sjever i Erste plava liga – rekao nam je Škrinjarić.

Seniori od osnutka kluba redovito sudjeluju na natjecanjima Hrvatske udruge cestovnog i planinskog trčanja (HUCIPT). MK Velika Gorica trenutno je na sedmome mjestu Prve lige HUCIPT-a.

Javna priznanja dobitnicima će se uručiti na Svečanoj sjednici u povodu Dana Zagrebačke
županije 17. srpnja.