Home Izdvojeno Malim koracima do cilja: Osigurano 150.000 kuna za projekt obnove i adaptacije...

Malim koracima do cilja: Osigurano 150.000 kuna za projekt obnove i adaptacije Galerije Galženica

Cilj je omogućiti adekvatno čuvanje vrijednog umjetničkog fundusa Galerije, obnoviti dotrajale galerijske prostorije i adaptirati izlagački prostor galerije na dobrobit lokalne i šire zajednice

PODIJELITE

Prijavom projekta voditeljice Galerije Galženica, Antonije Vodanović, na javni poziv “Program ulaganja u zajednicu” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ”Adaptacija prostorija Galerije Galženica (Dom kulture Galženica)”, osigurano je 150.000 kuna potpore za sufinanciranje projekta.

“S obzirom na to da dobivena sredstva nisu dostatna za planiranu parcijalnu adaptaciju prostorija, projekt smo prijavili na sufinanciranje na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu, Ministarstva kulture i medija RH, a koji se odnosi na gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture.”, objašnjava vodstvo Galerije.

Kako navode, cilj projekta je omogućiti adekvatno čuvanje vrijednog umjetničkog fundusa Galerije, obnoviti dotrajale galerijske prostorije i adaptirati izlagački prostor galerije na dobrobit lokalne i šire zajednice.

“Adaptacijom Galerije Galženica koja djeluje kao jedina velikogorička galerija za suvremenu umjetnost, omogućio bi se kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina, predavanja i sl., te omogućilo adekvatno čuvanje vrijedne likovne zbirke moderne i suvremene umjetnosti za buduće naraštaje. Malim koracima do cilja…”