Home Izdvojeno Krešimir Ačkar istaknuo kandidaturu za šefa goričkog HDZ-a

Krešimir Ačkar istaknuo kandidaturu za šefa goričkog HDZ-a

PODIJELITE

Napokon je poznat i drugi kandidat za mjesto predsjednika Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Velikoj Gorici. Naime, svoju kandidaturu potvrdio je Krešimir Ačkar, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport te trenutni vršitelj dužnosti predsjednika goričkog HDZ-a.

Ostavka, sada već bivšeg predsjednika GO HDZ-a, Dražena Barišića otvorila je put unutarstranačkim izborima za njegovog nasljednika. Barišić je morao podnijeti ostavku zbog nemogućnosti obnašanja predsjedničke dužnosti na dvije organizacijske razine HDZ-a, sukladno odredbama Statuta HDZ-a, a nakon izmjena i dopuna Statuta na 17. Općem saboru HDZ-a 28. svibnja ove godine, te sukladno odluci s prve sjednice Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica od 21. lipnja ove godine.

Prvi krug unutarstranačkih izbora za novog šefa goričkog HDZ-a održat će se 20. studenog, a drugi krug planiran je za 27. studenog. Kandidacijski postupak otvoren je do 13. studenog pa su moguće i nove kandidature.