Home Izdvojeno Krešimir Ačkar novi je predsjednik goričkog HDZ-a

Krešimir Ačkar novi je predsjednik goričkog HDZ-a

PODIJELITE

Krešimir Ačkar pobjednik je unutarstranačkih izbora za predsjednika GO HDZ-a Velika Gorica. Prema neslužbenim rezultatima Ačkar je premoćno pobijedio dobivši 1066 glasova, dok je Tomislav Lukšić dobio 648 glasova. Izborima se odazvalo 1524 od 2424 članova stranke. Temeljem potvrde za glasovanje glasovalo je 200 članova HDZ-a, a glasačkih je listića na kraju bilo 1724. Važećih je listića 1714.

– Zapisnik je bez primjedbi potpisalo svih 6 članova Gradskog izbornog povjerenstva – u priopćenju je naveo Zdenko Sovina, tajnik GO HDZ-a Velika Gorica.

Na društvenim se mrežama oglasio po neslužbenim rezultatima Ačkarov protukandidat Lukšić. – Ono što je najvažnije da je sutra novi dan. Drago mi je što i sutra svakome mogu pogledati u oči, a žao mi je što mnogi meni neće moći pogledati u oči. Zahvaljujem se svima na podršci i velikom kapitalu od 658 pravih “hadezeovskih” glasova. Čestitam svim pobjednicima na pobjedi. O nekim stvarima danas neću – objavio je Lukšić.Tomislav-Lukšić---facebook-objavaIzborne je rezultate komentirao i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Aleksandar Horvat.   – Čestitam novoizabranom predsjedniku HDZ-a Velike Gorice, kolegi Ačkaru. Iako na različitim stranama političkog spektra, nadam se i vjerujem da ćemo svi zajedno raditi u interesu građanki i građana Velike Gorice. Isto tako čestitam kolegicama i kolegama iz HDZ-a Velike Gorice na iskoraku u unutarstranačkoj demokraciji. Drago mi je da se standardi koje SDP postavlja prihvaćaju i slijede i u drugim strankama. – poručio je Horvat.Aleksandar-Horvat---facebook-komentar