Home Izdvojeno Evo što sve Grad planira izgraditi u 2017. godini

Evo što sve Grad planira izgraditi u 2017. godini

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Na 22. sjednici Gradskoga vijeća, održanoj u prosincu, donesen je Proračun za 2017. godini u vrijednosti od 357,5 milijuna kuna. Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture obuhvaćeni su radovi u vrijednosti nešto većoj od 39 milijuna kuna. Na građenje objekata i uređenja komunalne infrastrukture za javne površine, nerazvrstane ceste, groblja i javnu rasvjetu otići će nešto manje od 29 milijuna kuna, a preostalih deset predviđeno je za građenje objekata i infrastrukture za odlaganje komunalnog otpada. Novac će biti namaknut prvenstveno iz komunalnog doprinosa (16 milijuna kuna), kreditnim zaduženjem (6 milijuna) te kroz programe EU i domaćih fondova te kapitalne pomoći u iznosi od nešto manjem od osam milijuna kuna.

Osim kapitalnih projekata najavljenih za 2017. (Gradski bazen, Dječji vrtić Žirek, Dječji vrtić Selnica, dovršenje Centra za posjetitelje i revitalizacija rijeke Odre obuhvaćeni su programima kapitalnih ulaganja), Grad planira izgraditi Spomen dom 153. brigade u Velikoj Buni (vrijednost radova 375 tisuća kuna + troškovi nadzora), kružni tok na križanju Ulice Ljudevita Posavskoga i Kolodvorske ulice (3,57 milijuna kuna) i rotor na križanju Željezničke ulice, Ulice kralja Tomislava i Gradićke ulice u Gradićima (320 tisuća kuna), urediti Kurilovečku ulicu od A. K. Miošića do Tesline (1,43 milijuna kuna) i Ulicu kneza Porina od Bonifačićeve do župnoga dvora (tri milijuna kuna), te podići oproštajnu građevinu za Groblje Dubranec (3,4 milijuna kuna) i Groblje Kušanec (6 milijuna kuna). Planirani troškovi za Majurčevu ulicu u Mičevcu iznose 3 milijuna kuna.

Planira se i gradnja Odlagališta neopasnog otpada i Centra za gospodarenje otpadom Mraclinska dubrava te Reciklažno dvorište Velika gorica. Radovi uključno s nabavom opreme iznose 10 milijuna kuna za 2017. godinu. Ukupna vrijednost programa gradnje građevina za gospodarenje otpadom iznosi skoro 85 milijuna kuna.

Grad u 2017. godini planira opremiti dječja igrališta ulaganjem ukupno 160 tisuća kuna u opremu i projektnu dokumentaciju, semaforizirati raskrižje Kolarova – Teslina (360 tisuća kuna) te provesti projekt sigurnosti u zoni autobusnih stajališta (400 tisuća kuna).

U 2017. izradit će se i projektna dokumentacija za biciklističku stazu od Velike Gorice do Male Bune te za pješačko-biciklističke staze od križanja za Novo Čiče do Staroga Čiča te od Velike Gorice do jezera Čiče. Projektna dokumentacija izradit će se i za križanje TPO i Brkićeve, Rakarsku ulicu i Ulicu Vladimira Vidrića, Ninsku, Ulicu Petra Zrinskoga, Posavsku u Novom Čiču, Ulicu A. K. Miošića, cestu kroz RZ Rakitovec, rotor na križanju Lj. Posavskoga i Matoševe.

Potpun popis projekata možete vidjeti u Programu gradnje te u Proračunu za 2017. godinu.