Home Izdvojeno Jedna osoba preminula, Gorica se popela na 17 zaraženih

Jedna osoba preminula, Gorica se popela na 17 zaraženih

Riječ je o onkološkom bolesniku, starom 84 godine

PODIJELITE

Jedna je osoba preminula od koronavirusa s područja Velike Gorice. Riječ je o onkološkom bolesniku, starom 84 godine, javio je Stožer civilne zaštite Velika Gorica koji je obavijestio i o broju novozaraženih. Trenutno ih je 17 na području Grada Gorice, te još tri osobe iz susjednih općina.

Oboljelo stanovništvo uglavnom srednje dobi, nema nekontroliranog širenja zaraze

Osobe pozitivne na koronavirus mahom su osobe srednje dobi, ali ima i pacijenata mlađe i starije populacije. „Poznati su nam i svi njihovi kontakti i za sad nema lokalnog i nekontroliranog širenja zaraze“, poručili su iz Stožera. Osobe koje su u samoizolaciji, uputa je da je se pridržavaju do kraja. Posljednji se dan trebaju javiti svome liječniku opće medicine koji će ih izbrisati iz Registra. Podaci osoba u samoizolaciji dostupni su i u MUP-u.  Dom zdravlja radi s punim kapacitetima pa je preporuka kod svake sumnje na zarazu da se pacijenti jave prvo svome liječniku.

Ne radi Policija. Trgovine i pošta do 17 sati ide i odvoz otpada

Što se tiče dezinfekcije zgrada, Stožer upućuje na upravitelje koji bi o tome trebali voditi brigu, a podsjetili su i na Službu nužne pomoći koja i dalje osigurava hranu, lijekove i pomoć starijem i nemoćnom stanovništvu. Policija ne radi, a sve informacije o izdavanju ili produživanju dokumenata možete dobiti na pitanja@mup.hr ili na telefon: 01 3788 541. Podsjećamo kako trgovine, ljekarne i pošta rade svaki dan do 17 sati, redovito funkcionira i komumalni sustav, odvoz otpada, no ne rade blagajne u komunalnim centrima, a građanima se preporuča on line plaćanje, te će se tolerirati kašenjenja u plaćanju.

Smanjenje cijene komunalne usluge za obrtnike i ugostitelje

Ugostiteljima koji su zbog krize morali zatvoriti svoje objekte bit će umanjena cijena odvoza otpada za dane koje ne rade. Direktor VG Čistoće, Ivan Rak upućuje na web stranicu VG Čistoće gdje možete skinuti potrebne obrasce i zajedno s dokumentacijom poslati. „Na webu je uptnik koji, uz dokaz o obustavi poslovanja, pošaljete nama i ovisno o broju radnih dana bit će obračunata cijena javne usluge“, govori Rak. Podsjetio je kako su zatvorena reciklažna dvorišta u Mraclinu i Velikoj Gorici, a građani se upućuju da sav glomazni otpad dovoze u Mraclin gdje ih na ulazu čekaju kontejneri u koje mogu otpad odložiti.

Kompletno obraćanje pogledajte ovdje: