Home Gospodarstvo Iskustvo Zagrebačke županije oduševilo novinare, uskoro će se globalno pisati o ovoj...

Iskustvo Zagrebačke županije oduševilo novinare, uskoro će se globalno pisati o ovoj destinaciji

Ovo će omogućiti plasiranje priče o destinaciji u prestižne časopise

PODIJELITE
Foto: TZZG / Dražen Kopač

Turistička zajednica Zagrebačke županije bilježi porast broja gostiju iz godine u godinu, uključujući domaće i strane posjetitelje, među kojima su često zaljubljenici u vrhunska vina i prirodne ljepote, kako iz Nizozemske, tako i iz Amerike.

Nizozemski novinari, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, posjetili su Zagrebačku županiju kao dio svoje press study ture te su imali priliku posjetiti Vinariju Lagradi, Šember i Korak, te kušati tradicionalna jela u Restoranu Karlo. Boravak u hotelu Princess u Jastrebarskom dodatno je obogatio njihovo iskustvo. Američka novinarka, dr. Elizabeth Smith, također se pridružila timu nizozemskih novinara, privučena vrhunskim eno doživljajem koji Plešivica nudi.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije izrazila je zadovoljstvo rezultatima njihovog rada. “Izuzetno puno radimo na komunikacijskim i ostalim promocijskim aktivnostima i iznimno me veseli kada naš rad pokaže rezultate. Zagrebačka županija kroz poticanje održivosti želi upravo zaštiti ova naša najveća bogatstva. Osim predivne prirode, to su vrhunska vina koja se proizvode u ovome kraju, ali i ukusna, domaća hrana spravljena od lokalnih namirnica. Posebno veseli kada na licima naših gostiju, u ovom slučaju novinara iz Nizozemske te naše gošće iz Amerike, vidimo pravo oduševljenje i uživanje u onome što nudimo zaista za sva osjetila” izjavila je direktorica turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Posjet nizozemskih novinara pružio je izvrsnu priliku za promociju županije na globalnoj razini te za plasiranje priče o destinaciji u prestižne časopise, privlačeći tako nove turiste koji cijene održive destinacije.

Bilježeći pozitivne trendove, Zagrebačka županija zabilježila je značajan porast dolazaka i noćenja turista u prvih četiri mjeseca ove godine u usporedbi s prethodnim godinama, što ukazuje na rastuću popularnost destinacije. Održivost se ističe kao ključni princip koji županija promiče, naglašavajući da se ulaganje u održivost uvijek vraća s mnoštvom koristi.