Home Izdvojeno HNK Gorica potpisala petogodišnji ugovor s Mindaugasom Nikoličiusom

HNK Gorica potpisala petogodišnji ugovor s Mindaugasom Nikoličiusom

PODIJELITE

Novi izvršni dopredsjednika HNK Gorice i član Izvršnog Odbora odgovornog za sportska pitanja je Mindaugas Nikoličius iz Litve. Nikoličius je potpisao ugovor s klubom iz Velike Gorice na pet godina, s mogućnošću produljenja za još pet godina. Posljednjih osam godina proveo je kao sportski direktor u litavskom klubu Žalgirisu iz Vilniusa, u kojem je također bio i član Izvršnog Odbora, te im je pomogao osvojiti petnaest glavnih
naslova u potpuno neočekivanom uspjehu.

– U svoje osobno ime kao i cijelog tima HNK Gorica, izražavam dobrodošlicu Nikoličiusu u našu obitelji i veselim se dugom i plodonosnom odnosu kako bismo započeli uzbudljivu novu eru u klubu – rekao je predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko te dodao kako je Nikoličius široko cijenjen kao vrlo dobar sportski direktor u Europskom nogometu.

Nikoličius je zahvalio predsjedniku HNK Gorica na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju. – Volio sam svaku minutu provedenoj u Žalgirisu, oni su klub s fantastičnim ljudima i fantastičnim navijačima, ali došlo je vrijeme da potražim novi izazov – rekao je. Dodao je i kako je ovo uzbudljiv projekt te ga veseli što će služiti navijačima, osoblju i igračima ovog kluba dugi niz godina.

Nikoličius (34) je proveo karijeru u Litavskom nogometnom savezu (2005-2006), Heart of Midlothian FC (2006-2008, Škotska) i Žalgirisu iz Vilniusa (2010 – 2017, Litva). Tijekom posljednjih šest godina Žalgiris Vilnius osvojio je 4 litavska prvenstva, 6 Kupa i 5 Superskupa za redom.