Home Izdvojeno Gradski odbor HDZ-a dobit će novog predsjednika

Gradski odbor HDZ-a dobit će novog predsjednika

PODIJELITE

Predsjednik Gradskog odbora HDZ- Velika Gorica Dražen Barišić najavio u četvrtak na 5. sjednici Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica da će sukladno odluci s 1. sjednice Predsjedništva Gradskog odbora, na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog odbora, a nakon provedenih konzultacija u Gradskoj organizaciji HDZ-a Velika Gorica, podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica, priopćili su iz Gradskog odbora HDZ-a.

Podsjećaju da je 28. svibnja ove godine Opći Sabor HDZ- donio izmjene i dopune Statuta HDZ-a po kojima ni jedan član stranke ne može obnašat dužnost predsjednika stranke na dvije organizacijske razine. Kako je na unutarstranački izborima u travnju ove godine Dražen Barišić u prvom krugu glasovanja izabran i za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije, prema spomenutim izmjenam i dopunama Statuta HDZ-a mora dati ostavku na dužnost predsjednika u jednoj od dviju organizacijske razine HDZ-a na koje je izabran, objasnili su u GO HDZ-a.go1

Dodaju da je ”Velika Gorica proračunski i prema projektima koji su realizirani, koji su u tijeku i koji su pripremi jedan od najstabilnijih hrvatskih gradova, grad koji raste i razvija se u svako pogledu. Prije svega je to zasluga HDZ-a i predsjednika velikogoričke stranke  gradonačelnika Dražena Barišića. Predsjedništvo Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica donoseći odluku da Dražen Barišić daje ostavku na dužnost predsjednika GO HDZ Velik Gorica i time ostaje predsjednik ŽO HDZ Zagrebačke županije, dodatno želi ojačati statu Grada Velika Gorica u Zagrebačkoj županiji kao najvećeg i gospodarski najrazvijenije županijskog grada čiji stanovnici u najvećoj mjeri „pune“ proračun Zagrebačke županije, istaknuto je”.

NELEGALNO KORIŠTENJE IMENA HDZ

Nakon što je u noći 6. listopda ove godine na veliki broj e-mailova članova HDZ-a, ali i medija i drugih subjekata koji nemaju veze sa strankom, s e-maila koji nelegalno koristi ime HDZ-a, stigao anonimni tekst koji teško i neargumentirano optužuje Gradsku organizaciju stranke predsjednika GO HDZ Velika Gorica i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, Gradski odbor HDZ Velika Gorica je na 5. sjednici nakon rasprave sa 19 glasova „ZA“ i 4 suzdržana glasa usvojio zaključak sljedećeg sadržaja:

„Gradski odbor HDZ Velika Gorica osuđuje svaki anoniman način komuniciranja sa članovima stranke i javnošću smatrajući da se time nanosi iznimno velika šteta HDZ-u u Velikoj Gorici koji posljednjih nekoliko godina postiže iznimne izborne rezultate, te iznošenjem neargumentiranih optužbi nanosi veliku štetu i blati predsjednika GO HDZ Velika Gorica i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića. Gradski odbor HDZ-a Velika Gorica se ograđuje od navoda u anonimnom tekstu s obzirom je tekst upućen s e- maila koji u nazivu nosi ime „HDZ“ naglašavajući kako je ime „HDZ“ u nazivu e-maila nelegalno korišteno. Gradski odbor HDZ Velika Gorica poziva sve članove stranke na jedinstvo i argumentiranu demokratsku raspravu o svim možebitnim problemima u radu Gradske organizacije koja u 33 temeljna ogranka okuplja više od 2.000 članova. Neprihvatljivim smatramo manipuliranje članova stranke u svrhu ostvarenja nerealnih osobnih ambicija pojedinaca koji ne prežu ni od neistina i poluinformacija u pridobivanju stranačkog članstva kao podrške svojim nečasnim radnjama.“go2

Predsjednik GO HDZ Velika Gorica Dražen Barišić prijavio je nadležnim institucijama nelegalno korištenje imena HDZ-a s ciljem utvrđivanja identiteta osobe ili osoba počinitelja ovog kaznenog djela, te kaznenog djela klevete i uznemiravanja javnosti.