Home Izdvojeno Sljedeći tjedan obavljat će se redoviti tehnički pregled prskalica i raspršivača

Sljedeći tjedan obavljat će se redoviti tehnički pregled prskalica i raspršivača

PODIJELITE
Foto: Ilustracija
Ministarstvo poljoprivrede uputilo je poziv na ispitivanje uređajâ za zaštitu bilja, prskalica i raspršivača, na području grada Velike Gorice. Sukladno Zakonu o održivoj uporabi pesticida, podatke o uređajima proizvedenima i kupljenima nakon 1. siječnja 2013., potrebno je samo unijeti u bazu Ministarstva, a svi ostali uređaji moraju pristupiti redovnom pregledu.
Nakon pregleda svaki će uređaj dobiti potvrdu i naljepnicu s označenim važenjem izdanog certifikata. Stranka treba posjedovati osobne podatke, OIB i tehničke podatke uređaja. Uređaje je za pregled potrebno temeljito očistiti iznutra i izvana te očistiti sve pročistače i mlaznice, a istrošene mlaznice obavezno je zamjeniti. Na ispitno mjesto treba doći s minimalno 2/3 (70%) uređaja napunjena čistom vodom. Potrebno je provjerite spremnik, cijevi, spojeve, ručice i ventile zbog mogućih pukotina i curenja. U slučaju manjih kvarova osnovni rezervni dijelovi bit će dostupni na ispitnom mjestu.
Pregledi će se odvijati u ponedjeljak 10. listopada u Donjoj Lomnici ispred Društvenog doma i u Vukovini, također isped Društvenog doma. U utorak, 11. listopada, ekipe će obavljati pregled u Mičevcu na parkiralištu kod nogometnog igrališta i u Buševcu iza Doma kulture. Oba dana pregledi u svim mjestima počinju u 8 sati.
Napominjemo da Grad Velika Gorica omogućuje OPG-ovima s boravištem na administrativnom području Grada povrat sredstava u iznosu do 50% vrijednosti pregleda. Dodatne informacije možete saznati u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, soba 407/IV ili na broj telefona 01 626 9947.