Home Gospodarstvo Gradonačelnik održao prijem za najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce među odličnima

Gradonačelnik održao prijem za najbolje osnovnoškolce i srednjoškolce među odličnima

Ačkar: Kvaliteta nikada nije slučajna i nikada ne dolazi sama od sebe!

PODIJELITE

Danas je u Gradskoj upravi održan prijem najboljih učenika osnovnih i srednjih škola s područja Grada Velike Gorice u školskoj godini 2021./2022. Gradonačelnik Krešimir Ačkar obratio se odlikašima poručivši kako kvaliteta nikada nije slučajna i nikada ne dolazi sama od sebe.

– Produkt je to truda, velikog rada i odricanja. Vi ste budućnost Velike Gorice, i kojim god putem krenuli, budite svjesni da vas vaš grad treba da zajedno rastemo, naročito u nesigurnim vremenima. Ostanite ustrajni na svome putu i nemojte nikada odustati – kazao je gradonačelnik.

Imali smo  prilike popričati s odlikašicama iz Hribara  i Kvaternika, koje već sada – ne biste vjerovali, ne samo da znaju koju će srednju školu upisati, već i fakultet na kojem žele studirati!

– Puno nam znači priznanje Grada jer smo se zaista trudile kroz školovanje, kao i sama činjenica što nas je netko prepoznao. Premostile smo sve prepreke koje nam je servirala pandemija, i bez obzira na online nastavu uspjele smo! Planiramo upisati MIOC i I. gimnaziju matematičkog smjera, a nakon srednje škole želimo studirati na FER-u i medicini – otkrile su nam učenice Darija Jakelić i Ana Murat.

Ačkar: Danas je biti najbolji privilegija koju ne može svatko ostvariti!

Gradonačelnik je istaknuo kako je i sam radio u srednjoj školi osam godina, pa u neku ruku razumije potrebe i zahtjeve srednjoškolaca. Danas je biti najbolji privilegija koju ne može svatko ostvariti. Vi ste ne dobro, vrlo dobri i odlični, nego među odličnima najbolji i to dobro zapamtite!

Pred vama su veliki izazovi. Budite hrabri i ustrajni, nemojte se bojati života! Odustajanja u životu nema, i to upamtite kada god vam je teško jer nitko za čije uspjehe danas znate nije do postignuća došao odustajanjem, već ustrajnošću! Mi ćemo se svakako truditi prepoznati vaš trud i rezultate u daljjnjem školovanju – ističe gradonačelnik Ačkar.

Da su naši učenici itekako odgovorni i savjesni, govore rezultati i na natjecanjima.

Puno mi znači podrška Grada jer planiram nastaviti dalje upisom na Ekonomski fakultet u Zagrebu. Bila sam i na natjecanju iz računovodstva, pa planiram nastaviti konkretno u tom smjeru. Moram pohvaliti profesore koji su mi prenijeli toliko znanja i svatko tko upiše Ekonomsku školu neće pogriješiti – otkrila nam je Doris Katalinić, maturantica Ekonomske škole Velika Gorica.