Home FOTO VIJEST 7. Buševska biciklijada okupila preko 200 ljubitelja bicikliranja

7. Buševska biciklijada okupila preko 200 ljubitelja bicikliranja

'Raduje nas da su našu biciklijadu prepoznali biciklisti iz drugih gradova: Siska, Zagreba, Kutine, Samobora, ali i biciklisti utrka dolaskom čak iz Rijeke!'

PODIJELITE
Foto: Mateo Mataić

Udruga ”Moj Buševec” u nedjelju 12. lipnja je nakon dvije godine pauze zbog situacije s pandemijom okupila brojne rekreativce i ljubitelje biciklizma na sedmom izdanju Buševske biciklijade. Kako nam otkrivaju organizatori, odaziv je bio odličan, vidjelo se koliko je ljudi jedva dočekalo povratak spoja druženja, bicikliranja, a pomalo i natjecateljskog karaktera.

Na 7. Buševskoj biciklijadi okupilo se preko 200 biciklista cestovne utrke, XC utrke i rekreativne vožnje Turopoljem. Startne brojeve rekreativne vožnje osmislili smo u bojama zastave Ukrajine, naš simbolični doprinos podrške ukrajinskom narodu. Raduje nas da su našu biciklijadu prepoznali biciklisti iz drugih gradova: Siska, Zagreba, Kutine, Samobora, ali i biciklisti utrka dolaskom čak iz Rijeke – ističu iz udruge Moj Buševec.

Rekreativna vožnja Buševske biciklijade nakon 10 km napravila je stanku u Vukovini gdje su bicikliste dočekali članovi udruge Vukovina u srcu.

Uz okrijepu pićima pripremili su kolače a prije povratka u Buševec odradili smo vježbe istezanja.
Ovim putem zahvaljujemo se udruzi na tome što su nas ugostili i okrijepili uz ugodno druženje – nastavljaju.

Ovogodišnja biciklijada imala je i svojevrsni humantarni karakter, Naime, Udruga Moj Buševec organizirala je tombolu za sumještanku Josipu Smolčić, a kako bi pripomogli u nabavi vozila prilagođenog njenim zdravstvenim potrebama, a u sklopu humanitarne akcije ‘Putovanje za život’ zajedno s Buvljakušama i VG Legacyjem.

Podsjetimo, u nedjelju su se vozile su se čak tri utrke – Rekreativna vožnja duga 20 kilometara od Buševca do Vukovine i nazad; XC utrka duga 33,2 kilometra od Buševca do Vrata od krča i nazad u Buševec te Cestovna utrka Classic duga 70,2 kilometra od Buševca preko Pokupskog, Lukinić Brda i nazad do Buševca.

Želimo se zahvaliti našim sponzorima i donatorima koji nas podržavaju u radu i bez kojih biciklijada ne bi postigla nivo na kakvom je sada. Ujedno, želim istaknuti kako naša Udruga sljedeće godine broji desetu obljetnicu djelovanja, stoga Vas pozivamo da nas podržite i popratite na društvenim mrežama. Vidimo se ponovo sljedeće godine na 8. biciklijadi – kazao je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec.