Home Izdvojeno Gradići i Mraclin postaju naselja 21. stoljeća

Gradići i Mraclin postaju naselja 21. stoljeća

PODIJELITE

Radove na rekonstrukciji prometnica u Gradićima i Mraclinu danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić, a kako se realiziraju ovi gradski projekti zanimalo je i predsjednika velikogoričkog Gradskog vijeća Tomu Vidovića.

–  Proračun za 2014. godinu je usvojen. Jedan od programa koji se nastavlja iz 2013. u 2014. godinu opravo su ovi radovi koje obilazimo u Gradićima i Mraclinu. Razlog zbog čega je bio rebalans proračuna je potreba da se određena sredstva prebace jer se nije uspjela provesti javna nabava i izvesti radovi u jednoj kalendarskoj godini  –  ističe Vidović.

Predsjednica Mjesnog odbora Mraclin Sandra Crnić zamolila je mještane za razumijevanje, osobito one koji će zbog radova na glavnoj ulici na posao morati pješice.

Kroz Gradićku ulicu automobili već mogu prometovati, iako će ona u potpunosti biti dovršena nakon što se na proljeće postavi završni sloj asfalta.

–  Mještani Gradića zadovoljni su jer s modernim prometnicama dobivamo kompletnu kvalitetnu infrastrukturu čime postajemo mjesto 21. stoljeća. Slika će biti potpuna kada se dovrši uređenje Ulice kralja Tomislava i ona poveže s Odranskom ulicom u Donjoj Lomnici  –  kaže predsjednik Mjesnog odbora Roman Krunić.

Gradonačelnik Barišić ističe kako će nakon rekonstrukcije tih prometnica tranzitni promet prema Donjoj Lomnici biti siguran. Zahvalio se mještanima na strpljenju i izvođačima radova na dobro obavljenom poslu.