Home Gospodarstvo Gorički vinari osvojili zlatne medalje na izložbi vina kontinentalne Hrvatske

Gorički vinari osvojili zlatne medalje na izložbi vina kontinentalne Hrvatske

Na 54. izložbu vina kontinentalne Hrvatske pristiglo je 374 uzoraka

PODIJELITE

U Svetom Ivanu Zelini održala se 54. izložba vina kontinentalne Hrvatske na koju je pristiglo 374 uzoraka. Sudjelovali su i članovi velikogoričke Udruge vinogradara i vinara Grozd. Darko Vranešić osvojio je dvije zlatne diplome za merlot barrique i cabernet souvignon berriq, srebrne za graševinu i škrlet, Franjo Matković osvojio je zlatnu diplomu za graševinu, srebrnu za mješavinu bijelih sorti, brončane za pinot bijeli i škrlet, Vlado Mikulčić srebrnu za škrlet i Stjepan Lučan brončanu za mješavinu bijelih sorata.

Vina je pod predsjedanjem prof. dr. sc. Ane Jeromel ocijenio stručni ocjenjivački sud od 18 degustatora, dobrih poznavatelja vina kontinentalne Hrvatske. Ukupno je dodijeljeno 10 velikih zlatnih diploma, 104 zlatnih, 153 srebrnih, 62 brončane i 6 priznanja. Šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske i šampion vina Zagrebačke županije, odnosno, najbolje ocjenjeno vino s 95. bodova i velika zlatna diploma je vino traminac Josipa Rajakovića iz Krašića, izborna berba prosušenih bobica, godina berbe 2019.

Isti proizvođač dobio je i nagradu za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino Zagrebačke županije – pjenušac Grünwald Lucija, berba 2020.