Home Izdvojeno Mladež DVD-a Ribnica dobila pohvale: “Ovo je povijesni trenutak, prva ste mladež...

Mladež DVD-a Ribnica dobila pohvale: “Ovo je povijesni trenutak, prva ste mladež koja ide na Olimpijadu!”

Privilegiju sudjelovanja na Olimpijadi ima samo 25 zemalja svijeta, to pokazuje koliko je ovaj uspjeh poseban i specijalan

PODIJELITE

U našem gradu zabilježen je još jedan povijesni uspjeh. Pisali smo o odličnim rezultatima ženske i muške ekipe mladeži DVD-a Ribnica koje su izborile plasman na Vatrogasnu olimpijadu koje će se ove godine održati u srpnju u Sloveniji. Osvojili su prvo mjesto u muškoj kategoriji i treće mjesto u ženskoj kategoriji. Riječ je o uzrastu od 12 do 16 godina. Uz njih će na Olimpijadu ići i ženska seniorska ekipa dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danas je mladež svečano dočekana i nagrađena u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe od strane gradskih službenika, predstavnika vatrogasne zajednice te gradonačelnika Krešimira Ačkara.

“Ovdje smo da pokažemo koliko nam je ovo bitno te koliko smo ponosni na vas. Naš grad je prepoznat kao grad vatrogastva na nacionalnoj razini, nešto što si drugi gradovi mogu samo poželjeti. Kvaliteta i uspjeh nisu slučajni, to je rezultat velikog rada, truda i odricanja. Privilegiju sudjelovanja na Olimpijadi ima samo 25 zemalja svijeta, to pokazuje koliko je ovo posebno i specijalno. Nikada nitko u Velikoj Gorici nije uspio napraviti ovo što ste vi sada. Nemojte odustati od ovog plemenitog puta. Želim vam puno sreće iako ste za nas već apsolutni pobjednici.”, izjavio je gradonačelnik s ponosom.

Djeci su podijeljene diplome i pohvale, a DVD Ribnica dobio je i novčanu donaciju od 25 tisuća kuna koju mogu iskoristiti za kupnju nove potrebne opreme upravo za Olimpijadu. “Ovo je povijesni uspjeh, nikada naša mladež nije izborila Olimpijadu. Ponosni smo i ovdje smo da vas pratimo i financijski i logistički. Plan vašeg voditelja bio je od prošle godine da ove godine idu dvije ekipe, a vi ste mu ispunili želju. I njemu treba dati posebne zahvale za vaše uspjehe.”, izjavio je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Zahvalu su primili i od Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. “Svaka čast na trudu, posebno trebamo zahvaliti voditelju Mariju Stipetiću i vama natjecateljima. Nadam se da ćemo se još viđati kroz osposobljavanja i druge aktivnosti te da ćete još dugo ostati u vatrogastvu. Hvala vam što promovirate vatrogastvo u gradu, županiji pa i šire.”, govori Ivica Maceković, zapovjednik JVP-a.

U ime mladeži je Lovro Šiprak zahvalio gradonačelniku i ostalim okupljenima: “Zahvalni smo, potrudit ćemo se da damo što bolji rezultat!”

Kako je bilo na dočeku mladih u Ribnici, pogledajte u videu u nastavku