Home Sport Ema Bakula prvakinja Hrvatske, Sara Habijančić srebrna u Luksemburgu

Ema Bakula prvakinja Hrvatske, Sara Habijančić srebrna u Luksemburgu

Velikogoričke taekwondašice ponovno se vraćaju s odličnim rezultatima

PODIJELITE

Vikend je bio vrlo aktivan za velikogoričke taekwondašice. Od 10. do 11. lipnja održao se G2 Luxemburg open 2022, turnir iz serije Grand prix turnira svjetske taekwondo federacije, na kojem je Taewkwondo klub Velika Gorica predstavljala Sara Habijančić, juniorka -59kg.

Sara je ponovno odlično odradila turnir u kvalitetnoj konkurenciji i osvojila srebrnu medalju. U finalu se na našla s predstavnicom Srbije koju je u Austriji u polufinalu pobijedila, no na žalost u ovoj borbi to nije ponovila. “Žaliti za ničim nećemo jer smo već treći turnir G serije na postolju, opet s novim bodovima na rang listi na kojoj ćemo vjerojatno za srpanj biti u top 10 juniorki Europe. Jak i intenzivan tempo natjecanja za Saru završava sljedeći vikend 17.-19.06. kada je na rasporedu G2 Croatia open.” govore iz kluba.

Ema Bakula prvakinja Hrvatske

Dan nakon, u nedjelju 12. lipnja se u Ivanjoj Reki pod organizacijom HTS-a održalo kadetsko prvenstvo Hrvatske za kadete/kadetkinje. Na ovom natjecanju je nastupilo pet članica kluba – Ema Bakula, Petra Prlić, Lana Gavrilov, Katarina Bačurin i Dora Habijančić. Osvojile su jedno zlato i dva plasmana na peto mjesto. Na najviše postolje se popela Ema Bakula i tako postala prvakinjom Hrvatske za 2022.godinu. Ema je već prije osigurala nastup na europsko i svjetsko kadetsko prvenstvo, a s ovim rezultatom samo je to još više potvrdila.

Bez plasmana na ovom PH ostali su Lana Gavrilov i Dora Habijančić dok su peta mjesta osvojile Petra Prilić i Katarina Bačurin.