Home Vijesti Gorički sud sutra odlučuje o sudbinama 11 navijača Torcide koji su podnijeli...

Gorički sud sutra odlučuje o sudbinama 11 navijača Torcide koji su podnijeli žalbe

Uz ove, stiglo je još 12 žalbi

PODIJELITE

U petak, 3. lipnja će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici odlučivati o prvih 11 žalbi koje su pristigle nakon što je 42-ici navijača Hajduka određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako navodi Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici, izvanraspravno vijeće će odlučivati o prvih 11 žalbi, a odluka bi trebala biti poznata tijekom dana. Što se tiče preostalih žalbi, u kancel ih je stiglo još 12 te se formira spis, a o tim žalbama će se vjerojatno odlučivati početkom idućeg tjedna.

Podsjećamo, uhićeni su navijači Hajduka većinom poricali da su sudjelovali u neredima, a veći broj njih tvrdio je i da se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu. Neslužbeno se govori i o tome da su neke osobe uhićene nakon nereda, doznaje Večernji list.

Policijsko kriminalističko istraživanje nereda na A1 još uvijek nije gotovo, kao niti istraživanje zakonitosti postupanja policajca i nadzor unutarnje kontrole MUP-a. U divljanju na A1 u svibnju ozlijeđeno je 20 policajca i 14 navijača, među kojima su četvorica ranjena hicima iz vatrenog oružja.