Home Politika Gorički SDP ima novo vodstvo: Luka Tarle na čelu iduće četiri godine

Gorički SDP ima novo vodstvo: Luka Tarle na čelu iduće četiri godine

"Ne zavaravajmo se, trajati će i neće biti lako. Ali Velika Gorica će postati grad primjer čiji će stanovnici to s ponosom isticati."

PODIJELITE

Velikogorički SDP jučer jer održao unutarstranačke izbore. Članovi gradskog ogranka SDP-a birali su predsjednika, dva potpredsjednika, osam članova Predsjedništva i 18 članova Gradskog odbora.

Nakon glasanja, koje je provedeno u prostorijama stranke od 11 do 18 sati, utvrđeni su novoizabrani članovi tijela koji će iduće 4 godine voditi organizaciju.

Za predsjednika Gradske organizacije izabran je Luka Tarle, a za njegove potpredsjednike Ivana Mlinar i Darinko Gucić. Izabrani su sljedeći članovi Predsjedništva: Ivo Jelušić, Ivana Mlinar, Ozren Robić, Darinko Gučić, Mirela Katalenac, Marijo Zdelar, Zoran šestok i Krešimir Šafranko.

Dosadašnji predsjednik Ozren Robić simbolično je novoizabranom predsjedniku predao ključeve stranačkih prostorija, te mu zaželio sreću i uspjeh u radu.

Novoizabrani predsjednik Luka Tarle obratio se okupljenim članovima nakon proglašenja rezultata sljedećim riječima: “Dobra večer, prije svega, zahvaljujem što ste došli iako nije lak trenutak s obzirom na epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Danas svi živimo u vlastitim strahovima. Nama u SDP-u u Velikoj Gorici je ovo važan trenutak. Ovi izbori su iskorak prema mladim ljudima, novim idejama, novim politikama, iskorak prema budućnosti! Ne zanima me što je bilo, već što će biti! To je počelo večeras! Danas su ovdje, oni koji dijele viziju građanske Velike Gorice. Građanska je kontra samovolji, građanska je kontra osobnom probitku na štetu društva, građanska je kontra nedemokratskim mutnim procesima i poslovima u lokalnoj zajednici! Znate o kome govorim! Mi smo najjača oporbena snaga u Velikoj Gorici. Jedina alternativa trgovanju utjecajem i zlouporabi položaja i ovlasti gradonačelnika Velike Gorice. Ne zavaravajmo se, trajati će i neće biti lako. Ali Velika Gorica će postati grad primjer čiji će stanovnici to s ponosom isticati. To je slika grada kakvu, siguran sam svi priželjkujemo. Zato neću više pričati, idemo svi zajedno zasukati rukave i već u ponedjeljak 29. studenoga u 8:00 sati ujutro počinjemo raditi na toj viziji.”

Luka Tarle, bacc. radiol. techn aktivni je član goričke organizacije. Vijećnik je u Vijeću GČ Vladimir Nazor, te član Odbora Gradskog vijeća za zaštitu okoliša i prostorno uređivanje.

Ivana Mlinar, magistrica je prava i dugogodišnja članica SDP-a, najprije u Zagrebu, a potom u Velikoj Gorici. Trenutno je potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Hrvatski velikani i predsjednica Odbora za predstavke i pritužbe građana u Gradskom vijeću Grada Velike Gorice.

Darinko Gučić, stručni specijalist inženjer kriznog menadžmenta i član SDP-a od 2011. godine. Predsjednik je Mjesnog odbora Čička Poljana u drugom mandatu i član Odbora za mjesnu samoupravu Grada Velike Gorice.