Home Izdvojeno Gimnazija Velika Gorica među tri najbolje škole u Hrvatskoj

Gimnazija Velika Gorica među tri najbolje škole u Hrvatskoj

EU Parlament iz Zagreba predložio velikogoričku gimnaziju za sudjelovanje u Euroscoli

PODIJELITE

Velikogorička gimnazija se uključila u program Škola ambasador Europskog parlamenta u školskoj godini 2018./2019. U sklopu tog programa se svake godine provodi evaluacija neovisnih vanjskih partnera. Kako navode iz škole, Gimnazija Velika Gorica je nakon evaluacije među tri najbolje škole u Hrvatskoj.

Da bi održali takvu titulu, vrijedni učenici i njihovi nastavnici nastavljaju raditi na EPAS programu. Dokaz kvalitete i dobrog rada je i to što je EU Parlament iz Zagreba predložio baš tu školu za sudjelovanje u Euroscoli. Euroscola je redoviti godišnji program Europskog parlamenta kroz koji učenici viših razreda srednjih škola iz svih država članica Europske unije na praktičan način uče o europskim pitanjima.

“U pripremi su sudjelovale pedagoginja Olieta Horvat Kardoš, voditeljica EPAS programa i ambasador senior, i nastavnica engleskog jezika, Iva Rožić, a tehnička podrška je bila nastavnica informatike, Kristina Lučić. Mladi EU ambasadori i English Club udružili su svoje resurse i aktivno sudjelovali u projektu Euroscola u kojem su imali priliku postavljati pitanja o održivom razvoju i klimatskim promjenama.”, objašnjavaju iz škole.

Zbog trenutne pandemije Euroscola sastanci odvijaju se u virtualnom okruženju. Tema održanog sastanka bila je “Klimatske promjene i okoliš: kako živjeti u skladu s prirodom?” Učenici su na sastanku mogli postavljati pitanja potpredsjednici Europskog parlamenta, Heidi Hautala, a na njihovo prethodno snimljeno video pitanje na temu cirkularne ekonomije odgovorio je Giacomo Fassina, tajnik Odbora Europskog parlamenta za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane.