Home Izdvojeno Gorički dječji zbor Cvrkutavci nastupali u Lisinskom i osvojili treće mjesto

Gorički dječji zbor Cvrkutavci nastupali u Lisinskom i osvojili treće mjesto

Sudjelovali su na 27. Hrvatskom dječjem festivalu u KD Vatroslav Lisinski u suradnji s plesnom grupom Megablast

PODIJELITE

U Velikoj Gorici trenutno djeluje jedan zbor vrtićke djece koji okuplja svu djecu našeg grada. To su Cvrkutavci pod vodstvom Višnje Orešković. Upravo oni sada su, nakon već stečenog iskustva na nastupima, sudjelovali i na 27. Hrvatskom dječjem festivalu u KD Vatroslav Lisinski i osvojili su priznanje za treće mjesto!

Cvrkutavci su u nedjelju, 19. studenog, nastupali uz još 22 zbora iz cijele Hrvatske i predstavili se autorskom pjesmom “Tišina”. Sve izvođene pjesme objavljene su u Zborniku Stih i nota sto divota. Nastup je osmišljen u suradnji s plesnim klubom Megablast koji je svojom raskošnom koreografijom upotpunio nastup i učinio ga još ljepšim. “Bila je ovo predivna avantura naših Cvrkutavaca koji su svojom izvedbom u prepunoj KD Vatroslav Lisinski oduševili publiku te im je Ocjenjivački odbor dodijelio Priznanje za osvojeno 3. Mjesto na 27. HDFu.”, govori nam Višnja Orešković.

Pjesma “Tišina” autorsko je djelo Višnje Orešković (glazba i tekst) a aranžman potpisuje Matej Baltić. Dječji zbor Cvrkutavci osnovan je prije nekoliko godina i djeluje u sklopu Udruge Raspjevani svijet koja promovira poticanje razvoja glazbe, glazbenog stvaralaštva i zborskog pjevanja. Obuhvaća djecu od tri do 10 godina starosti, a voditeljica zbora i autorica svih pjesama je Višnja Orešković. Ovo je jedini zbor na ovom području koji obuhvaća svu djecu iz Velike Gorice i okolice. Zbor je nedavno snimio i novu pjesmu „Vrijeme “ koju možete pronaći na YT kanalu Višnjina glazbalica, a u pripremi su i uskoro izlaze još dvije : “Blagdanska” i “Mama”.

“Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje dječje pjesme na nastup Cvrkutavaca na Adventu u Velikoj Gorici, 09.prosinca, te u Božićnom selu 14.prosinca.”, zaključuje Orešković