Home Sport FOTO Više od 300 biciklista na 2. Turopoljskoj milji

FOTO Više od 300 biciklista na 2. Turopoljskoj milji

PODIJELITE
Foto: Bruno Gregl

I veliki i mali, i sportaši i rekreativci, njih više od 300 došlo je jutros u Plešku ulicu u Veliku Goricu kako bi u 10 sati startali na 50 kilometara dugoj 2. Turopoljskoj milji. Laganim tempom, upoznavajući svoj zavičaj, biciklisti su obišli Gradiće, Lukavec, Markuševec Turopoljski, Šiljakovinu, Malu Bunu, Mraclin i Kuče te su se vratili u Veliku Goricu.

Predsjednik Udruge VG TUR TEAM, Bruno Gregl, zadovoljan je kako je sve proteklo, a iznenadio se i odazivom sudionika. – Ovo je iznad svih naših očekivanja. Nadam se da će se ova brojka zadržati, ako ne i biti veća iduće godine.Iako su većina sudionika bili rekreativci, svi su odvozili rutu do kraja, a među njima su bila i djeca do 10 godina, no i nešto stariji i iskusniji u bicikliranju od 70-ak godina.

– Putem je bilo mnogo kulturnih sadržaja. U Lukavcu su nas dočekali Turopoljski plemenitaši koji su ispucavali iz topa, na Cowboy ranču u Markuševcu imali smo degustacije. Potrudili smo se svima omogućiti vodu, voće i kiflice. Na kraju smo za sve pripremili gulaš i roštilj – rekao nam je Gregl.Za 3. Turopoljsku milju organizatori će pripremiti novu rutu kako bi predstavili nešto novo, u skladu s njihovim motom ”Upoznajmo bolje Turopolje”.

foto: Mario Žilec