Home Tradicija FOTO ”Na Kupi me pokupi” – pogledajte kako je bilo na druženju...

FOTO ”Na Kupi me pokupi” – pogledajte kako je bilo na druženju samaca u Pokupskom

PODIJELITE

Veselo je danas u Pokupskom gdje se po četvrti put odražava jedinstvena manifestacija za samce ”Na Kupi me pokupi”. Prilika je to koju svake godine mogu iskoristiti neoženjeni momci i neudane cure kako bi se upoznali i možda postali (bračni) par.

U Pokupsko je došlo 20-ak samaca, i muškaraca i žena. U početku je većina, kako to i biva, vrebala i škicala iz hlada, tražeći potencijalne kandidate.

Do sada, koliko je poznato organizatorima, Udruzi žena Pokupsko, dvije ljubavne veze počele su upravo ovdje. – Jedan par se upoznao prve godine i nakon godinu i pol su se vjenčali, ali nisu iz Pokupskog. Prošle godine jedan par se našao upravo ovdje. Žena je iz Pokupskog, a neženja nije, no doselio se zbog nje ovdje – rekla nam je Zorica Šestak predsjednica Udruga žena Pokupsko.Druženje je počelo oko podne, održana je Malonogometna liga i sportske igre: potezanje konopa za miješane ekipe, zabijanje čavala za žene, skakanje u vreći za djecu, vožnja u tačkama za miješane ekipe te eksanje tri litre piva.

U Pokupsko su stigli i članovi Udruge slobodni umjetnici iz Stubičkih Toplica s kolegama iz okolice Pisarovine. Doplovili su na brodovima iz Jamnice u sklopu Kupskoga plova. – Prvi put sam ovdje, zanimljivo je. Dosta ljudi je došlo i simpatično je ovakvo druženje – rekao nam je Robert Ilenić.Ova manifestacije je organizirana kako bi se pomoglo prvenstveno neženjama iz Pokupskog da pronađu svoju srodnu društvu. Prema statističkim podacima ima ih gotovo 20 posto, a svakih deset godina nestaje deset posto stanovništva Pokupskoga. Kako bi spriječile izumiranje svojih sumještana, Udruga žena Pokupsko pokrenula je manifestaciju prije četiri godine.