Home Izdvojeno FOTO U Kumičiću održan prvi ovogodišnji Buvljak humanitarnog karaktera

FOTO U Kumičiću održan prvi ovogodišnji Buvljak humanitarnog karaktera

PODIJELITE

Četiri poduzetne Velikogoričanke i majke – Sandra Božinović, Vesna Habljak, Ivana Krišto i Gordana Lazić organizirale su vrlo uspješan prvi ovogodišnji buvljak. Danas je u predvorju Osnovne škole Eugena Kumičića od 10 do 14 sati održan Buvljak za djecu i odrasle. Izloženi su mnogobrojni predmeti – rabljena, ali i nova odjeća i obuća, torbe i mnogi modni dodaci, dječja oprema i mnoge druge korisne stvari.

Ovo je već šesti buvljak organiziran u manje od dvije godine, a danas je bilo preko 30 izlagačica. – Pa nažalost tri su nam otkazale jer viroze vladaju sve u šesnaest. Negdje oko 33, 30-ak – rekla je Sandra Barić, jedna od organizatorica goričkog buvljaka.

Za organizaciju buvljaka trebalo je skoro mjesec dana što je uključivalo oglašavanje, izradu plakata i pripremanje prostora. – Na ideju su došle četiri mame koje imaju puno viška. I sad kako se toga riješiti – Facebook grupe, online prodavanje i slanje. To je bilo teško. Puno je potražnje i u gradu pa smo se sjetile zašto nekome ne ponuditi na licu mjesta. I tako smo krenule, od nekakvih malih prostora do danas do škole – ispričala je Sandra.

Posjetioca je bilo mnogo, no ipak ne kao i na posljednjem prošlogodišnjem buvljaku. – Ovaj put smo, moramo priznati, malo razočarane jer je na buvljaku u 11. mjesecu bilo zaista puno ljudi. Danas malo manje, ali mislim da smo malo pogođene ovim vremenom – puše vjetar, a ljudi su malo osjetljivi pa ne žele hodati vani ako vrijeme nije savršeno – objasnila je.

Jedna od 30 izlagačica u Kumičiću bila je i Nikolina Gmaz, majka blizanaca kojoj je ovo već treći put da sudjeluje, a izlagala je dječju robicu koju su njezini blizanci prerasli, a obukli su ju jedva dva ili tri puta. – Ovdje ima svega – od malih brojčeka bodića, benkica, trenirkica, jaknica – od veličine 50 do 86, do godine i pol i za cure i za dečke – rekla je Nikolina kojoj je na današnjom buvljaku prodaja išla dobro jer već ima stalne kupce.

Cijene na buvljaku su bile i više nego povoljne jer ste za stotinjak kuna kući mogli otići s punim vrećicama – što nove, što nošene, ali očuvane odjeće. – Cijene se kreću od pet kuna na dalje. Ovisi da li je robica s etiketom, nova ili iznošena. U biti iznošene stvari nosimo u Crveni križ. Više je ovo očuvana robica koja se može prodati – objasnila je Nikolina.

Deset posto od zarade svaka izlagačica dat će kao dobrotvorni prilog novoj velikogoričkoj udruzi za zbrinjavanje i udomljavanje životinja. – Svaki naš buvljak je humanitarnog karaktera. Uvijek odredimo kome će donacije biti namijenjene. Ovaj put smo odredili donirati novoj goričkoj udruzi “Sigurna kućica” i pomoći malim njuškicama. Skupljale smo donacije novčane, u hrani, svemu što je tko bio voljan donijeti i nadamo se da će im biti dosta – rekla je Sandra.

Tradicija velikogoričkog buvljaka s humanitarnom notom se nastavlja, a sljedeće okupljanje očekuje se u lipnju.