Home Gospodarstvo FOTO U Gornjoj Lomnici i Kozjači uređeno preko dva kilometra prometnica

FOTO U Gornjoj Lomnici i Kozjači uređeno preko dva kilometra prometnica

"Nastavljamo s ulaganjima u šire područje našeg grada"

PODIJELITE

Ovih dana su privedeni kraju radovi u Gornjoj Lomnici i Kozjači, a završene prometnice je danas obišao gradonačelnik sa suradnicima. U Gornjoj Lomnici novim asfaltom je uređeno 360 metara, a u Kozjači su novi izgled dobile Ulica Jerlekovići u duljini od jednog kilometra te Školska ulica u duljini od 900 metara.

“Nastavljamo s ulaganjima u šire područje našeg grada, ovo su povijesna ulaganja u podizanje komunalne infrastrukture. Vrijednost ovih radova koje smo danas obišli je 170 tisuća eura. S radovima nećemo stati i dalje pokušavamo adekvatno odgovoriti na zahtjeve mjesnih odbora.”, govori s terena gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Šimo Terzić iz Gornje Lomnice, koji u mjestu živi već 50 godina, ističe kako mu je drago da je cesta uređena, posebice za mlađe mještane. “Lijepo je vidjeti da sve polako ide prema naprijed”, govori. Iz Mjesnog odbora navode da su zadovoljni uređivanjem, te Dragan Perić, predsjednik Mjesnog odbora, dodaje da je cijelo naselje dobilo drugu dimenziju u posljednjih 10 godina te da je sve poželjnije mjesto za život.

“Čisti se kanal Lomnica od smeća, cijeli je bio zarastao. Gradit ćemo šetnicu u suradnji s Gradom i Hrvatskim vodama, prvu na ovom području i to u duljini od kilometra. U tijeku je i izrada parka na ulazu u mjesto, igralište Meštrica dobiva novu rasvjetu, puno je projekata i investicija.”, govori Perić i dodaje kako je posljednjih godina u njihovo mjesto uloženo preko 10 milijuna kuna.

Damir Pukšić, predsjednik Mjesnog odbora Kozjače govori kako su zadovoljni ovim povijesnim ulaganjima, posebice jer se radi o centru sela gdje mnogi prolaze. U ovoj godini asfaltirano je oko 13 kilometara u Kozjači, a očekuje se još radova.