Home Kultura OSS Buševec poziva na premijeru predstave “Prodani dedek”

OSS Buševec poziva na premijeru predstave “Prodani dedek”

Riječ je o selskoj groteski-komediji u tri čina koja se izvodi na lokalnom Buševskom kajkavskom govoru te je prilagođena novijem vremenu

PODIJELITE

Ako tražite zanimljivu aktivnost za Uskrsni ponedjeljak, uputite se u Buševec jer glumci Pučkog kazališta Ogranka Seljačke sloge Buševec s veseljem pozivaju na premijeru nove predstave “Prodani dedek”. Predstava će se održati 10. travnja u Domu kulture Buševec u 19 sati. Ulaznica je 4 eura, a svoje karte možete rezervirati na mobitel 098 829 907.

Kako navode, to je selska groteskna komedija u tri čina koja se izvodi na lokalnom Buševskom kajkavskom govoru te je prilagođena novijem vremenu. Kako prodati ili kupiti Dedeka? “Možda je to “lagan” način da se domognemo nekaj penez ili ipak nije? Da biste saznali, kako ipak možete prodati Dedeka i tko je koga na kraju nadmudril, morat će te pogledati predstavu do kraja. Mi nismo doktori, ali vele da smijeh liječi, pa vam mi garantiramo jeftinu dozu lijeka. Ak se hoćete na brzinu obogatiti, dojdite poogledati kak se može prodati “dedek”.”, navodi Nenad Rožić, predsjednik OSS Buševec.

Kak se prodaje i kupuje “dedek” će vam na svoj osebujan način dočarati glumci Pučkog kazališta; Dario Kovačić-kao Bartol Horvat, Marko Krumpak-Icek (Horvatov sin), Branka Rožić-Bucika (Horvatova sluškinja), Nenad Lukić-Guta Gramzek, Barica Kovačević-Jana (Gramzekova žena), Kristina Janjić-Nežika (njihova kćer), Saša Robić-Žiga (Gramzekov sluga) i Damir Brebrić-kao Dedek.

Riječ je o predstavi austrijskog pisca Antuna Hamika koju je na kajkavski preveo Vladimir Gerić, a doradu na Buševski dijalekt je odradio Ivan Rožić (Nikole). Režiju potpisuje Irena Rožić uz mentorstvo Ivane Rožić (Nikole). Scenografiju su osmislili Irena i Nenad Rožić, kostime Karmela Kos, a tehničar zvuka i rasvjete je Filip Rožić.