Home Izdvojeno FOTO Tradicionalno održano Jurjevo u Starom gradu Lukavcu

FOTO Tradicionalno održano Jurjevo u Starom gradu Lukavcu

PODIJELITE
Foto: Dario Drvodelić

Najveća turopoljska manifestacija u Starom gradu Lukavcu i ove je godine imala uobičajen program od početka dana. Ocjenjivačku izložbu konja tradicionalno je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Posjetitelji su kroz dan mogli pogledati izložbu narodnih nošnji i sajam domaćih proizvoda.

– Jutro nije puno obećavalo, no vrijeme se smirilo. Vjerujemo da je sve proteklo u najboljem redu, bez obzira na to što su neki dijelovi manifestacije morali biti odgođeni radi kiše. – rekao nam je Mihael Pavišić, župan Plemenite Opčine Turopoljske.

KVG Jurjevo Lukavec 2016 Dario (8)

Nakon mise uslijedio je kulturno-umjetnički program folklornih društava koji je okupio posjetitelje u šatoru pored dvorca. Radi kišnog i oblačnog vremena, posjetitelji nažalost nisu mogli vidjeti igrokaz ‘Vojuvanje Turopolcov z zmajem’. Večernji program započeo je pucanjem iz kubura i topova te paljenjem jurjevskog krijesa.

– Turopoljsko Jurjevo jedan je od najprepoznatljivijih događaja našeg kraja. Ovaj prostor je i ostat će jedan od glavnih događaja koji će simbolizirati Plemenitu Opčinu Turopoljsku i Jurjevo. – izjavio je Dražen Barišić, gradonačelnik.

KVG Jurjevo Lukavec 2016 Dario (42)

Posjećenost je bila slabija nego prošlih godina što možemo pripisati lošim vremenskim uvjetima. Uz organizatore se nadamo kako će sljedeće godine ljepše vrijeme okupiti još više ljudi.

Foto: Dario Drvodelić / Miro Maršan

[print_gllr id=45730]