Home FOTO VIJEST FOTO Promocija 73. broja lista ŽIR okupila brojne učenike i sugrađane

FOTO Promocija 73. broja lista ŽIR okupila brojne učenike i sugrađane

Osnovnoškolci Grada Velike Gorice i susjednih općina prezentirali svoje radove objavljene u novom izdanju ovog lista

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Danas je nakon duže stanke tradicionalno u slastičarnici Memy održana promocija 73. broja lista ŽIR na kojoj su Osnovnoškolci Grada Velike Gorice i susjednih općina prezentirali svoje radove objavljene u novom izdanju ovog lista. Učenici Umjetničke škole Franje Lučića svojim su muziciranjem na gitarama atmosferu na predstavljanju učinili još ugodnijom.

Ovogodišnje, 73. izdanje lista ŽIR sadrži 44 stranice brojnih novinarskih, literarnih, likovnih i enigmatskih radova učenika  koji su kroz iste prenijeli svoje želje, razmišljanja i vlastito viđenje svijeta.

Drago nam je da smo nakon dvije pandemijske godine ponovo u mogućnosti predstaviti ŽIR na uobičajen način kroz ovakvu promociju i predstavljanje učeničkog stvaralaštva. Želimo zahvaliti svim učiteljima, profesorima i svima koji su ovih godina surađivali na ŽIR-u, a posebno hvala na tome što nas korona, izolacije i drugi problemi nisu spriječili da nešto stvorimo za buduće generacije i sve one koje su u ovom broju sudjelovali. I ovoga puta pristigao nam je velik broj radova, a za nagradu smo i ovoga puta priredili knjige biblioteke Albatros sukladno uzrastu učenika – ističu iz POU Velika Gorica.

U novom broju žira možete pronaći kupon za kino, kojim imate priliku pogledati bilokoji film u Kinu Gorica po cijeni od 15 kuna.

– Velika mi je čast danas biti među vama djeco, naša je budućnost na Vama. Moja je majka uvijek uspoređivala čovjekov rad s vodom stajačicom i pitkom vodom. Neka Vam to bude svjetionik da budete upravo tečna voda, te da učite i radite na sebi – istaknuo je domaćin Memetali Zenuni.

Podsjetimo, list izlazi kontinuirano od 1991. godine dva puta godišnje, što govori o lijepoj tradiciji i vrlo je dobro prihvaćen kod učenika. Tiska se u nakladi od 1000 primjeraka, a čita ga oko deset tisuća učenika, roditelja i nastavnika.

Galeriju fotografija možete pronaći na našem portalu.