Home Izdvojeno FOTO Plenković: Dražen se pokazao kao čovjek od rezultata

FOTO Plenković: Dražen se pokazao kao čovjek od rezultata

PODIJELITE

Danas je u poslijepodnevnim satima u Veliku Goricu stigao predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. Podržao je Dražena Barišića, kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a koji se u nedjelju, 4. lipnja bori u drugom krugu lokalnih izbora protiv kandidata SDP-a Aleksandra Horvata.

Na druženju s čelnicima Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica u Parku dr. Franje Tuđmana Plenković je istaknuo kako je siguran da će Barišić biti gradonačelnik Velike Gorice i sljedeće četiri godine. – Zadovoljstvo mi je podržati kolegu Dražena Barišića, čelnika naše županijske organizacije ovdje u Zagrebačkoj županiji, u još jednoj utrci za gradonačelnika Velike Gorice. On je praktički u prvom krugu bio nadomak izravnoga izbora, ali ponovit će se da još tih nekoliko postotaka podigne gore. Ja sam uvjeren da će ponovo biti gradonačelnik Velike Gorice. Dao je veliki doprinos razvoju grada i vjerujem da će HDZ i dalje imati odgovornost za ovaj, jedan od najvećih hrvatskih gradova koji gravitira glavnom gradu, ali Dražen se tu pokazao kao čovjek od rezultata – rekao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

U prvom krugu lokalnih izbora, održanom u nedjelju, 21. svibnja Dražen Barišić osvojio je 46,75% glasova, dok je Aleksandar Horvat, njegov suparnik u drugom krugu osvojio 17,13%. – Mislim da veliki broj glasova koji smo dobili ja, moji zamjenici i lista pokazuju da smo radili jako dobro u proteklom mandatu i da doista taj mali nedostatak od par posto je manjkavost i slučajnost s obzirom na to da je bilo puno kandidata za gradonačelnika, a nadoknadit će se 4. lipnja – objasnio je Barišić.

Pozvao je svoje sugrađane da izađu na izbore i u drugom krugu. – Ono što nudimo svojim programom i što smo radili do sada dovoljan je jamac da ćemo u narednom mandatnom razdoblju voditi grad odgovorno i prosperitetno kao što smo radili i protekle četiri godine. Pozivam sve svoje sugrađane, birače, one koji žele dati povjerenje jednoj kvalitetnoj listi, grupi ljudi koja ih vodi, da izađu na izbore i neka glasaju po svojoj savjesti, a mi se nadamo da će to biti za nas – pozvao je Barišić.