Home FOTO VIJEST FOTO Otvorena izložba dječjih radova ‘Dan moga grada’

FOTO Otvorena izložba dječjih radova ‘Dan moga grada’

U šetnji izložbom i mi smo imali prilike vidjeti podgutnice, poculice, slike narodnih nošnji i svetu Luciju, te mnoge znamenitosti iz dječje perspektive. A kako nam je bilo, možete pogledati u našoj galeriji fotografija...

PODIJELITE
Foto: Tomislava Bradić

Uoči Dana grada Velike Gorice, u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta održano je otvorenje izložbe radova djece iz goričkih dječjih vrtića. Svoje su radove tako izložili: DV Ciciban, DV Lojtrice, Osnovna škola Nikola Hribar, OŠ Eugen Kumičić i OŠ Eugena Kvaternika.

Izložbu je posjetilo mnoštvo roditelja s djecom, koja su bila autori mnogih radova. I sami smo naišli na inventivna dječjih ruku djela, na kojima su, mogli bismo reći, zorno prikazani simboli grada, te turopoljske baštine. U šetnji izložbom imali smo prilike vidjeti podgutnice, poculice, slike narodnih nošnji i svetu Luciju, te još mnoge znamenitosti iz dječje perspektive.

Naime, učiteljica iz OŠ Nikole Hribara Vesna Stipić i odgajateljica iz DV Cicibana Katarina Šeravić Lovrak pokrenule su na portalu eTwinning virtualni međunarodni godišnji projekt pod nazivom Dan moga grada.

– Ovo je druga godina otkako smo autorice ovog projekta. Riječ je o projektu kojeg su zajedno s nama pripremile naše kolegice, odgojiteljice i učiteljice kao čestitku gradu za rođendan – istaknula je učiteljica Vesna Stipić iz OŠ Nikole Hribara.

U procesu su sudjelovala djeca od starije jasličke grupe pa sve do osnovnoškolaca.

–  Jako nam je bitna suradnja s roditeljima. Ove godine roditelji su slikali s djecom po gradu, a potom su to odgajateljice ukompinirale u određene aktivnosti. Kroz samu izložbu vidi se kako djeca uče povijest i kako vide Veliku Goricu. Sve ono što djeca vide i osjete od velike je važnosti za njih, jer na taj način najbolje upoznaju vlastiti grad u svojoj dobi – kazala je Katarina Šeravić Lovrak, odgajateljica iz DV Ciciban.

Izložba ostaje otvorena do 19. prosinca 2021. godine.

A kako je bilo na otvorenju, možete pogledati u našoj galeriji fotografija…