Home Izdvojeno FOTO ”OtpisaNE” gorička publika sjajno prihvatila

FOTO ”OtpisaNE” gorička publika sjajno prihvatila

PODIJELITE

Sinoć je u pred velikogoričkom publikom premijerno izvedena predstava ”OtpisaNE”, nastala prema tekstu Renata Baretića. Režiju potpisuje Nikola Zavišić, a glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Tema je vrlo aktualna – Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva iz Zagreba i Gradskog kazališta Scena Gorica. Publika ju je odlično prihvatila.– Baš smo zadovoljni, oni su to maestralno odigrali, a publika je sjajno prihvatila. Stvarno sam ponosna. Bila su četiri bisa. Velikogorička publika voli ovakve pametne komedije – rekla je umjetnička ravnateljica Scene Gorica Ines Bojanić.

Premijera predstave već večeras je u zagrebačkoj Vidri, a u Goricu se vraća iduće subote, 21. listopada. Do kraja godine bit će izvedena diljem Hrvatske još 20-ak puta.