Home Izdvojeno FOTO Održan 19. Kup Starog Čiča i 9. Memorijal Dražen Plodinec

FOTO Održan 19. Kup Starog Čiča i 9. Memorijal Dražen Plodinec

PODIJELITE

U Starom Čiču održan je 19. Kup Starog Čiča i 9. Memorijal Dražen Plodinec. Okupilo se 20-ak ekipa iz cijele Zagrebačke županije, a posebno veseli na ovakvim natjecanjima vidjeti djecu i mladež.

– Na taj način motiviramo djecu da nešto promjene, da se maknu malo od računala i zatvorenih prostora. Ujedno reklamiramo selo, da ima budućnost, da se čuje za Staro Čiče. Sportski duh je uvijek prisutan. Naš Kup je među starijima i držimo fige da će biti čim duže svega toga – rekao je Krešimir Leili, predsjednik DVD-a Staro Čiče.9. Memorijal Dražen Plodinec održava se u spomen na osnivača ženskog odjeljenja DVD-a. Zahvaljujući upravo Plodincu, 1994. godine društvo je revitalizirano i bilo je sve prisutnije na natjecanjima.

– Tu smo krenuli po Hrvatskoj, bili smo dosta zapaženi. Bili smo u Hrvatskoj u to doba najpoznatiji po odjeljenjima po natjecanjima. Bili smo i dva puta na državnom – rekao je Ivan Dikšić, zapovjednik DVD-a Staro Čiče.Vatrogasne ekipe natjecale su se u četiri kategorije: muški A, muški B, žene A i žene B. Prve tri ekipe u svakoj kategoriji dobile su pehare dok su ostalim ekipama uručena priznanja za sudjelovanje na natjecanju. Najbolji u muškoj A ekipi bio je DVD Desno Trebarjevo,

DVD Staro Čiče djeluje već 92 godine i jedno je od manjih društava u Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice. Ipak, imaju 10 operativaca koji su uvijek spremni pomoći.– Imali smo dosta natjecateljskih ekipa, za sada smo u stagnaciji. Ulažemo dosta u djecu i mladež i nadamo se da će kroz par godina biti i od njih nešto, držimo fige. Intervencija nemamo, ali uvijek smo spremni na njih. Očekujemo da će se ostvariti naša želja i obećanje od Vatrogasne zajednice da ćemo dobiti modul za pick up pa ćemo biti automatski više operativni i moći ćemo pomagati ljudima i mještanima u Starom Čiču i šire ako će trebati, ali nadam se da neće – rekao je predsjednik DVD-a.

Modul bi trebao biti instaliran krajem ovog mjeseca. Jeli kaže da unatoč tome što je na našem području sve više poplava nego gašenja požara, vatrogasci DVD-a Staro Čiče tu su da pomažu ljudima kad god je potrebno.