Home Izdvojeno FOTO Koncertom završili 13. Dani svetoga Vida

FOTO Koncertom završili 13. Dani svetoga Vida

PODIJELITE

13. Dani svetoga Vida u Mraclinu jučer su završili zajedničkim folklornim koncertom KUD-a ”Dučec” i KUD-a ”Gradići”. Koncert je održan na otvorenome ispred Vatrogasnog doma, a lijepo vrijeme i naravno odličan program, privukli su brojne goste.

– Suradnja s Gradićima je uvijek dobra, zapravo sa svim članicama Zajednice kulturno-umjetničkih udruga iz grada. Svake godine pozovemo drugo društvo. Prošle godine je to bio Buševec, godinu ranije Lomnica. Trudimo se sa svima se na neki način družiti i vratiti im gostovanje kada oni nas pozovu k sebi – rekao je Matija Kos, predsjednik KUD-a ”Dučec”.– Došli smo u goste, volimo se družiti i uveličati njihovu završnu manifestaciju, drago nam je što su nas pozvali. Ova njihova tradicija Vidovih dana traje dugo, i već godinama je prepoznatljiva u Turopolju. Svima želim svako dobro i neka ovo bude jedno lijepo druženje – rekla je Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a ”Gradići”.

Domaćini su se predstavili sa svim skupinama KUD-a. Ženski tamburaški sastav Srećice pratile su dječju skupinu, a nakon 15 godina ponovno su se okupili sada već veterani Dučeca koji su se bili razišli zbog raznih poslovnih, obiteljskih i drugih obveza. Nedavno su se opet našli i uvježbali za nastup.Vidovi dani trajali su cijeli tjedan, a i ove godine program je bio raznovrstan. – Svaki dan je bio iznimno posjećen. Od ponedjeljka do danas mislim da je kroz Mraclin prošlo preko 2000 ljudi, zajedno s proslavom DVD-a. Program je bio kvalitetan, potrudili smo se zadovoljiti i one koji vole kazalište, tamburicu i moderniju glazbu i folklor. Jučer je bila velika fešta i vjerujem da je svatko pronašao u ovih sedam dana nešto za sebe – zaključio je Kos.