Home Izdvojeno FOTO Odlična suradnja dobrovoljnih vatrogasnih društava na pokaznoj vježbi u Orlima

FOTO Odlična suradnja dobrovoljnih vatrogasnih društava na pokaznoj vježbi u Orlima

PODIJELITE

Orle ovog vikenda slavi blagdan Sv. Bartolomeja ili Bartolovo te Dan općine Orle. U sklopu proslave jučer je održana vatrogasna vježba u organizaciji DVD-a Vrbovo na kojoj su sudjelovali DVD Drnek, DVD Buševec, DVD Desno Trebarjevo, po prvi puta DVD Strmec Bukevski te Crveni križ Velike Gorice.

Cilj vježbi je bio ugasiti požar u zatvorenom prostoru ljekarne u kojoj je došlo do zapaljenja kemijskih sredstava, te požar automobila u kojem su se nalazile unesrećene osobe. U ovom dijelu vježbe uskočio je i Crveni križ koji je unesrećenima pružio medicinsku pomoć.

“Imam samo riječi pohvale, sve je odrađeno profesionalno sa svih strana. Sada posebno znamo da se možemo osloniti na njih. Naši vatrogasci su nam uvijek bili na raspolaganju te smo u najtežim situacijama najbrže reagirali i sve odradili.”, govori načelnik Općine Ervin Vujica.

Uz operativni cilj, ovo je bilo i lijepo druženje susjednih vatrogasnih društava te razmjena iskustva. “Zadovoljni smo ovim lijepim druženjem. Sama tradicija vatrogastva u vatrogasnoj zajednici Općine Orle velika je, radi se o stogodišnjim društvima. Cilj ovakvih vatrogasnih pokaznih vježbi je unaprijediti operativnost naših vatrogasca.”, istaknuo je nakon vježbe Željko Mihica iz DVD-a Vrbovo.

Program bartolovske nedjelje u Orlima

Danas će se u Orlima održati misa za Svetog Bartola uz svečani blagoslov konjskih zaprega i jahača u kapeli Sveta tri kralja u Orlima. Blagoslov će biti u 11 sati, nakon čega slijedi misa u 11:30 sati.

Uz to će se održati i malonogometni turnir, a od 13 sati kreće zabavni program uz glazbeni sastav Sjaj. U 14 sati će započeti nastupi KUD-ova. Za posjetitelje je osiguran besplatni gulaš, zabavan program za djecu, a navečer je na redu zabava uz Pirate od 20 sati.