Home Izdvojeno FOTO Košarkaši Gorice poraženi od Jolly JBS-a

FOTO Košarkaši Gorice poraženi od Jolly JBS-a

PODIJELITE

Sinoć je u Gradskoj sportskoj dvorani odigrana utakmica 14. kola muške A-1 lige između domaćina KK Gorice i KK Jolly JBS-a. Gorica je izgubila rezultatom 92:109.

U prvoj i trećoj četvrtini Jolly je bio mnogo bolji, a zbog prednosti iz prve četvrtine veliku bodovnu prednost imao je tijekom cijele utakmice. Gorica je bila bolja u drugoj četvrtini, a jedino je na početku prve četvrtine imala prednost ispred Jollyja.

– To je utakmica bez obrana. Mi smo kontrolirali cijelo vrijeme i ritam i rezultat. Dobar je šuterski dan zato što praktički nismo imali obrambeni pritisak od strane Gorice i to smo iskažnjavali – poručio je Ivan Velić, trener KK Jolly JBS-a.košarkagoricavsjolly (12)Na početku same utakmice ozlijedio se najbolji igrač Gorice Mašan Vrbica, dok se pred kraj posljednje četvrtine lakše ozlijedio Ljubo Prgomet koji je ujedno bio i najefikasniji igrač Gorice s 24 poena. S 20 poena dobru igru pokazao je i novi igrač, Amerikanac Trey Cornelious Mc Donald.košarkagoricavsjolly (9)– Amerikanac je igrao napadački jako dobro, a obrambeno može još, ja mislim, jedno 50 posto bolje. Ali to je stvar njegove kondicije. On je igrao 24 minute, a to je barem sedam minuta više nego što on u ovom trenutku može. Nažalost, javile su se neke nepredviđene stvari. Nismo mogli registrirati drugog američkog igrača koji bi nam danas dobro došao. Pogotovo što nam se na samom početku ozlijedio najbolji igrač i onda je ova utakmica i da je malo bila neizvjesna u ovoj situaciji je izgubila svu neizvjesnost – ispričao je Boris Džidić, trener KK Gorica.košarkagoricavsjolly (11)U redovima Jollyja najefikasniji su bili Michaelyn Duane Scott s 22 poena te Josip Bilinovac i Ivan Novačić sa 17 poena. Igrači Jollyja zabili su čak 14 trica. – Išlo je u napadu odlično, ja ne znam tko je njima ubacio 92 poena. No, ovo je realnost. To je fizički odlično pripremljena ekipa s puno većom rotacijom od nas. Najskuplji igrač Jollyja je skuplji od čitave naše ekipe. Žao mi je što smo na početku zbog manjka koncentracije dali šest, sedam lopti stvarno bez veze kad smo imali čiste situacije. Treba biti realan i čestitati Jollyju na pobjedi. Ovo je prva neka jača utakmica i dobar mi je pokazatelj što možemo očekivati u nastavku – objasnio je Džidić.košarkagoricavsjolly (7)Najviše minuta na parketu odigrali su Ante Mašić (39:02) i Ljubo Prgomet (37:30) za Goricu te Ivan Novačić (35:05) i Josip Bilinovac (32:25) za Jolly JBS.

Sljedeću utakmicu Gorica igra u subotu, 28. siječnja u gostima protiv KK Zaboka. – Korak po korak. Idući je Zabok. Vrlo bitna utakmica, vidjet ćemo u kakvom ćemo stanju otići, ali kako god odemo bit ćemo maksimalni – poručio je trener.

KK Gorica – KK Jolly JBS 92:109

17:29, 24:20, 21:28, 30:32košarkagoricavsjolly (4)KK Gorica:
Šutalo (8), Petrović (16), Radoš (2), Mašić (12), Vrbica (0), Tomić (2), McDonald (20), Osolnik (7), Prgomet (24)

KK Jolly JBS:
Scott (22), Klepo (0), Došen (12), Markulin (7), Marić (8), Bilinovac (17), Papac (2), Perković (0), Novačić (17), Brkić (13), Špralja (11)

košarkagoricavsjolly (14)Suci:

Denis Hadžić, Jelena Tomić, Gordan Terlević