Home Gospodarstvo FOTO Gradski bazen mijenja vizuru Cvjetnog naselja

FOTO Gradski bazen mijenja vizuru Cvjetnog naselja

PODIJELITE

Kapitalni projekt, jedan od najvećih u Velikoj Gorici, gradski bazen, danas je obišao gradonačelnik Dražen Barišić ističući zadovoljstvo svime do sada učinjenim, jer kao što je naglasio, najteži dio posla je napravljen.

– Vrlo brzo očekujemo i same konture bazena koje će biti vidljive. Nemam što drugo reći nego da sam zadovoljan. Dobit ćemo dva zatvorena bazena koji će bit veličine 17×25 dubine do 2,4 metra dubine i jedan manji veličine 10×17 koji će biti za djecu i neplivače sa svom ostalom pratećom logistikom potrebnom za bazene. A vrlo brzo ćemo ponuditi rješenje i za vanjske bazene – podsjetio je gradonačelnik. Koordinator radova, Željko Črnjak iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, rekao je da će u lipnju biti vidljive konture bazena.

– Za mjesec i pol računam da ćemo biti gotovi sa školjkama bazena, znači da će se vidjeti ovaj podrumski dio koji je u fazi temeljne ploče, vidjet će se zidovi i forma bazena kako će izgledati. Ovdje će se dići još prvi kat koji dolazi gore, a na ovom dijelu gdje sad stojimo, dolaze svlačione i garderobe, kada dignemo zidove podruma do visine terena, onda ćemo ići kopati i dalje uređivati taj prostor – objasnio je Črnjak.Cijeli objekt bit će na tri etaže u sklopu kojih će, osim bazena, još biti i ugostiteljski objekt, dvorana i spa centar.

Građevinski radovi trebali bi biti dovršeni do listopada, a potom kreće uređenje unutarnjih prostora, postavljanje električnih instalacija, opreme, uređenje fasade i okoliša. Do tada se planira urediti i pristupna cesta s istočne strane. Početak radova bit će u sedmome mjesecu, nakon završetka školske godine.

– Ona će voditi od Cvjetnog naselja, 8. marta zapravo unutra prema bazenu. Bit će jedna moderna, široka i sigurna cesta koja će imati sve popratne koridore i vodit će do parkirališta koje će imati 73 parkirna mjesta ispred dvorane i jednog veće trga ispred bazena – rekao je gradonačelnik i dodao kako će cijeli prostor oko bazena bit ispunjen sportskim sadržajima za sve uzraste.Vrijednost projekta je 37 milijuna kuna, a otvorenje bazena očekuje se početkom 2018. godine.

Foto: Mario Žilec