Home Izdvojeno FOTO Gradonačelnik otvorio novo košarkaško igralište na Plesu

FOTO Gradonačelnik otvorio novo košarkaško igralište na Plesu

PODIJELITE

Izvedeni su kompletni građevinski radovi za novo košarkaško igralište u GČ Pleso. Uklonjen je postojeći asfalt, postavljeni su rubnjaci te je izrađena potpuno nova nosiva podloga uključujući sloj asfalta.

Izrađena je završna podloga od sintetske gume u dva sloja debljine 13 mm. Gornji sloj debljine 1-1,5 mm je mješavina gumene frakcije i poliuretanskog ljepila i nanosi se špricanjem.

“Drago mi je da nastavljamo u sportskoj zoni na Plesu s obogaćivanjem sadržaja. Intencija obnavljanja i postavljanja novih sportskih sadržaja bit će nastavljena i u budućnosti. Ovi sadržaji magnet su za djecu koja dvoje hoće li se baviti sportom ili ostati kod kuće igrati igrice”, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

“Razvojna agencija je sudjelovala u ovom projektu. On je financiran iz fondova EU, iz programa prekograničke suradnje s Bosnom i Hercegovinom. Konkretno, ovaj projekt je u partnerstvu s Općinom Posušje i njime smo pojačali suradnju Gorice i Posušja”, rekla je ravnateljica VEGORE Mateja Kalisar.

“Vijeće je sebi ovaj projekt stavilo kao jedan od prioriteta. U ime svih članova vijeća i svoje osobno ime zahvaljujem gradonačelniku, upravi, razvojnoj agenciji, koji su se potrudili da se ovaj projekt završi”, rekao je predsjednik VGČ Plesi Slavko Perković.

Izvođač je EDEL SPORT d.o.o., a vrijednost radova je 64.973,44 eura uključno s PDV-om.