Home Izdvojeno FOTO Goga Brozović: Cijela Gorica nosi ovu lentu za mene

FOTO Goga Brozović: Cijela Gorica nosi ovu lentu za mene

PODIJELITE

Gordana Goga Brozović za vikend je u Svetom Petru u Šumi proglašena prvom pratiljom najuzornije seoske žene Hrvatske. Predstavljala je Zagrebačku županiju i Veliku Goricu. Deseteročlani žiri birao je između 17 kandidatkinja iz 15 županija.

Danas ju je primio da joj čestita i uruči prigodne poklone gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Brozović je na turopoljskom stolu predstavila domaća turopoljska jela. Pripreme stola trajale su više od tjedan dana, a u njima su sudjelovali brojni gorički poljoprivrednici i udruge. Predstavljena su i jela od turopoljske svinje, a našu Gogu je u Istru pratio i Turopoljski banderij.

“Cijela Gorica nosi ovu moju lentu za mene. Gdje bih se god okrenula, bili su Goričani. Moj muž je plakao zbog mene. Novo i prekrasno iskustvo za mene. Bilo je naporno, ali lijepo. Srce mi je veliko ko kuća”, rekla je Brozović.

“I bez ovog natjecanja i titule ti si za nas bila uzorita. Naš dobri pozitivni plemeniti duh Turopolja. Osmijeh koji je dobra vibra i okupljanje ljudi. Bez njega naši Velikogoričani ne bi s tobom krenuli u ovaj pothvat. To je priznanje i tebi i našoj kulturi i baštini”, rekao je gradonačelnik Ačkar.