Home Izdvojeno FOTO: FA Turopolje otvorio 22. Međunarodni festival folklora u Velikoj Gorici

FOTO: FA Turopolje otvorio 22. Međunarodni festival folklora u Velikoj Gorici

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Jučer je u večernjim satima u Parku Franje Tuđmana počeo 22. Međunarodni festival folklora u organizaciji Folklornog ansambla Turopolje. Jučerašnjim izvedbama publiku su počastili domaćini kao otvorna točka, ali i gosti iz Bugarske, Bratine, Makedonije i Poljske.

Na jučerašnjem, natjecateljskom dijelu natjecanja, sudjelovali su FA “VITOSHA” iz Sofije (Bugarska), KUD “BRATINEČKO SRCE” iz Bratine, KUD “MIRČE ACEV” iz Prilepa (Republika Sjeverna Makedonija), FA “IVAN MAŽURANIĆ” iz Karlovca i folklorna grupu “KREBANE” iz Brusy (Poljska).

Darko Bekić, predsjednik Gradskog vijeća pozdravio je sve okupljene: “Da se radi o impresivnom festivalu govori činjenica da je kroz ovaj festival u svim ovim godinama prošlo 160 grupa iz gotovo cijelog svijeta. Ove godine također posebno pozdravljamo naše inozemne goste. Svi će pokazati svoje najbolje točke, a na nama je da uživamo”, govori Bekić te zahvaljuje organizatorima na trudu i volji.

U njihovim izvedbama te zanimljivim tradicionalnim pjesmama i plesovima možete uživati i danas od 20:30 sati. Tada će se u Parku dr. Franje Tuđmana održati službeni nastup ranije navedenih folklornih grupa uz podjelu priznanja.